Tako hrskava, a taaako slasna. Ovakvoj slaninici nema šanse da ćete odoleti!

Izvor: Lepota i zdravlje, 04.Nov.2016, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tako hrskava, a taaako slasna. Ovakvoj slaninici nema šanse da ćete odoleti!

Verovatno su vam mnogo puta rekli kako slanina nije dobra za konzumiranje zbog masnoća koje sadrži, ali nije baš tako… Guliver/Getty Images Ono što su godinama unazad isticali nutricionisti upravo su neke njene prednosti. Naravno, ne treba preterivati u konzumiranju, ali to važi za skoro svaku namirnicu. – Uopšte nema ugljenih hidrata, što je dobro jer zapravo oni debljaju, a ne masti. Pogrešno je mišljenje i da ugljeni hidrati daju energiju organizmu, a istina je zapravo da su masti >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << za to takođe zaslužne. – Bogata je proteinima, koji je inače ključan sastojak za održavanje velike količine energije, a bitan je i za kosu, nokte i kožu. – Bogata je vitaminom B, zaslužnog za jačanje imuniteta. Sadrži 65 odsto dnevnog unosa tiamina, 47 odsto niacina (vitamin B3) i po 38 odsto vitamina B12 i cinka. – Vrlo je jednostavna za pripremu. Ukoliko volite prženu, mi imamo savršen recept. Pročitajte i… Šta da kuvam danas: Kako da napravite fine sosove Kliknite na sledeću starnicu…

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.