TROPSKE VRUĆINE U SRBIJI: Doktori upozoravaju šta ne smete da radite tokom velikih vrućina

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2022, 14:39

TROPSKE VRUĆINE U SRBIJI: Doktori upozoravaju šta ne smete da radite tokom velikih vrućina

Nikud ne idite bez flašice sa vodom

Vreli toplotni talas iz Sahare paralizovao je Srbiju, a temperature će, prema rečima meteorologa, narednih dana preći i 40 stepeni Celzijusa.

Sunčanice, kolabiranje, toplotna iscrpljenost učinili su da mnogi klonu, zbog čega specijalista urgentne medicine Ivana Stefanović za Objektiv navodi da građani moraju postupati odgovorno dok traje tropski talas.

– Imamo pune ruke posla! Broj poziva je povećan, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ljudi kolabiraju i u najvećem broju reč je o onim starijim građanima koji padaju, povrede glavu, polome nogu, kuk. Vrućine su nas jako iznenadile, iako se ovo očekivalo. Molimo građane da se češće odmaraju, uzimaju veće količine tečnosti, izbegavaju ulazak u vozila gradskog prevoza i zaštite glavu od sunca. Ne izlazite iz kuće bez preke potrebe kada su temperature visoke, a bez flaše sa vodom i ne pomišljajte – objašnjava dr Stevanović.

BONUS VIDEO: ŠOK SNIMAK: Bogata srpska pevačica jede ajvar i hleb na letovanju

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.