TRIKOVI SA PEGLOM! Popravlja nameštaj, odlepljuje žvaku, rešava udubljenja na tepihu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2021, 16:11

TRIKOVI SA PEGLOM! Popravlja nameštaj, odlepljuje žvaku, rešava udubljenja na tepihu!

Ona je praktična i može još dosta toga!

Pored toga što s peglom možete srediti odeću, ona je praktičnija nego što mislite.

Može pomoći s još nekoliko problema unutar domaćinstva, a više o njima pročitajte u nastavku.

Možete popraviti manja udubljena na drvenom nameštaju

Ako sa svog drvenog nameštaja želite ukloniti manje udubljenje sve što će vam trebati je pegla, komad tkanine i voda. Postupak ide ovako: na udubljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nanesite malo vode i prekrijte ga zatim vlažnom tkaninom pa na to stavite peglu. Svake minute dodajte još malo vode u udubinu i ponovo peglom napravite toplinu. Ponavljajte to sve dok ne vidite da je udubljenje uklonjeno, prenosi "Bright Side". Naravno, pazite da čistom površinom pegle ne dodirnete lakirani ili polirani deo nameštaja jer će to na njemu ostaviti tragove topline.

Uklonite vosak od sveće

Ako na odeći, tepihu ili bilo kojoj tkanini imate mrlje od voska sa sveće, možete ih ukloniti peglom. Prvo trebate pričekati da se vosak ohladi, a zatim ga uz pomoć noža otkloniti koliko može. Zatim trebate uzeti ili nekoliko slojeva ubrusa ili obični peškir pa njega staviti na ostatak voska i pritisnuti ga toplom peglom. Ubrus ili obični peškir zatim će upiti vosak i ukloniti ga tako s odeće.

Uklonite žvakaću gumu

Područje odeće ili tkanine na kojem se nalazi žvakaća guma stavite na komad kartona tako da strana na kojoj je žvakaća guma dodiruje karton. Zatim uzmite peglu i prislonite je na suprotnu stranu tkanine. Žvakaća guma postaće mekša i zbog toga će se zalepiti za karton. No, obavezno vodite računa o tome da temperatura pegle nije previsoka jer će se u tom slučaja žvakaća guma otopiti i još teže skinuti, prenosi "Bright Side".

Ukloniti udubljenja iz tepiha

Ako se odlučite na promenu nameštaja ili samo njegovo premeštanje, možda ćete primetiti da je na mestu na kojem je bio ostalo udubljenje u tepihu. Kako bi ga uklonila, uzmite vlažni peškir i stavite ga na udubljenje, a zatim ga zagrejte peglom na paru. S vremena na vreme podignite peškir i pogledajte kakvo je stanje pa nastavite sve dok ne vidite željene rezultate.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.