TRIK: Pomoću ovoga tvoj stan će MIRISATI kao OAZA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2017, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRIK: Pomoću ovoga tvoj stan će MIRISATI kao OAZA!

Lako a jednostavno!

Čulo mirisa je naše najizoštrenije i najosetljivije čulo koje funkcioniše neprestano. Takodje, čulo mirisa je direktno povezano sa memorijom i emocijama koje se nalaze u istom delu našeg mozga. Zbog ovih činjenica verujemo da ti je bitno da i tvoj dom miriše prijatno.

Evo nekoliko trikova koji će ti pomoći.

Prirodni mirisi citrusa i lavande

Na laganu vatru stavi lončić u koji si prethodno sipala vodu. Zatim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dodaj kriške limuna ili pomorandže i svežu lavandu, latice cveća, koje su ti na raspolaganju u tom trenutku. Prostorom će se širiti sveži miris, puno prirodniji od onoga koji pružaju aroma sveće, osveživeči prostorija...

Problem mogu biti odvodi, zato ih redovno čisti

Ako ti nedostaje svežine, bez obzira koliko čistili, možda je problem u odvodima. Jedan od načina kako se rešiti neugodnog mirisa je da u odvod uliješ sredstvo za pranje posuđa s aromom limuna te zatim pustiti toplu vodu. Želiš li prirodniju varijantu, posluži se sokom limuna ili limete te zatim takođe isperi odvod. Ako ni to ne pomogne sipaj pola šoljice sode bikarbone koju ćeš zatim zaliti toplom vodom ili, za agresivniju varijantu, preko sode bikarbone sipaj sirće.

Mirisne sveće – rasporedi ih svuda po kući

Ako govorimo o svećama i mirisima, verovatno ti je prva asocijacija puno upaljenih sveća na jednom mestu. Međutim, neke od njih najbolje je neupaljene staviti na mesta kao što su npr. ormari. Ne samo da će te svaki put kad otvoriš vrata ormara iznenaditi ugodan miris, već će ga upiti i tvoja odeća.

Svežini će svakako doprineti i biljke

Osim što ukrašavaju dom, sobne biljke čiste i osvežavaju vazduh, a neke od njih imaju i jako ugodan miris. Isprobaj arapski jasmin, eukaliptus, geranije, kubanski origano.

Mirisne maramice za mašinu za sušenje veša mogu biti od velike koristi, koje možeš staviti u mašinu za sušenje veša ili u ormaru sa odećom, posteljinom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.