TRIK OD PAR MINUTA, NE ZAHTEVA nikakav veliki posao! Evo KAKO da BRZO i lako OČISTIŠ paprike

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2021, 10:58

TRIK OD PAR MINUTA, NE ZAHTEVA nikakav veliki posao! Evo KAKO da BRZO i lako OČISTIŠ paprike

Bez muke!

Ajvar je jedan od omiljenih namaza koji se priprema za zimnicu. Međutim, nije ga jednostavno napraviti i oko njega ima dosta posla, a najnapornije za domaćice je i oljuštiti paprike, između ostalog.

Iako je pečena paprika meke teksture, njena koža je tvrda i opora i ne doprinosi ni ukusu ni izgledu jela koje se priprema.

Odmah nakon pečenja, paprike stavite u posudu i poklopite kako bi se dobro potparile, ovako će se mnogo lakše otrebiti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
A post shared by Сунчица Дуло (@suncicadulo)

Čime ćete ih pokriti, zavisi od vas. Možete ih ubaciti u duboku činiju i prekriti plastičnom folijom ili staviti u lonac i prekriti poklopcem. Isti je rezultat i ako ih zatvorite u papirnatu vrećicu ili plastičnu kutiju za hranu. Možete ih jednostavno pokriti i krpom.

Paprike će ispustiti višak tečnosti i pare, a to omekšava kožicu i omogućuje vam da je oljuštite bez muke. Možete ih ljuštiti prstima ili papirnatom kuhinjskom salvetom ako se brinete da će vam na koži ostati mrlje. Ako želite zadržati aromu dima, paprike gulite u činiji sa vodom, a posle vodu iskoristite prilikom pripreme jela.

A post shared by Milan Radovanovic YU1PRM (@yt1prm)

Paprike ne treba držati poklopljenima dugo, nego tek toliko da se prohlade, dovoljno da ih možete držati u ruci i da se ne opečete. Prosečno je to oko 15 minuta za manje količine, odnosno oko pola sata za veće količine.

Kad ih očistite, spremne su za pripremanje. Možete ih naseckati kao dodatak umacima, salatama, pečenom mesu ili drugoj hrani u kojoj želite da osetite slatkastu aromu uz notu dima, ili ih ukuvajte u slasni ajvar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

DOMAĆICE OTKRILE KAKO NAJBRŽE SPREMITI ZIMNICU: Ovo su 3 trika koja će vam uštediti vreme i živce

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2021, 10:55

Jednostavni trikovi..Počela je sezona pripreme za zimnicu, a sa njom i muke domaćica kako da najbrže i najlakše pripreme ovo povrće za termičku obradu..Tokom jeseni i zime nema ništa lepše od domaćeg paradajz soka ili pelata koji smo sami napravili. Dobri su za sosove, pice, kuvana jela, a mnogo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.