TRIK KOJI GARANTUJE NAJBOLJU PITU: Cake za spremanje testa koje će vaši ukućani obožavati!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2019, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRIK KOJI GARANTUJE NAJBOLJU PITU: Cake za spremanje testa koje će vaši ukućani obožavati!

Veoma korisno.

Iako ne možemo da ubrzamo pečenje slasnih pita, možemo vam pomoći da testo ohladite što pre, a zatim ga spremite na pečenje u rekordnom roku.

Klasično prhko testo napravite od brašna, maslaca i malo hladne vode. Možete ubaciti i dodatke poput šećera, kakaa u prahu, cimeta ili vanile.

Prhko testo se mesi brzo, a svi sastojci treba da budu hladni, ali istovremeno dobro povezani.

Da biste to postigli, koristite kockice maslaca >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje ste prethodno izvadili iz firižidera , te ih izrendajte na sitni rende za rendanje sira.

Umesite testo i pripremite posudu s hladnom vodom u kojoj su kockice leda.

Testo dobro umotajte u plastičnu foliju i ubacite u kesicu sa zip zatvaračem. Ubacite kesicu u hladnu vodu, pa sve zajedno stavite u frižider. Testo će biti spremno za svega nekoliko minuta, taman da pripremite nadev za pitu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.