TRI SAVETA ZA SAVRŠEN ROŠTILJ slavnog britanskog kuvara! Čak je i pepeo veoma koristan...

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2023, 07:53

TRI SAVETA ZA SAVRŠEN ROŠTILJ slavnog britanskog kuvara! Čak je i pepeo veoma koristan...

Odlučio je da podeli svoje savete kako biste i vi mogli da postignete savršene rezultate prilikom roštiljanja

Heston Blumenthal je ugledni  britanski kuvar, pisac, televizijski voditelj i vlasnik nekoliko prestižnih engleskih restorana, uključujući The Fat Duck sa tri Michelinove zvezdice, koji se naširoko smatra jednim od najboljih na svetu.

Svetsku slavu stekao je svojim nekonvencionalnim receptima i naučnim pristupom kuvanju, a nedavno je predstavio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlastitu liniju roštilja pod nazivom "Everdure by Heston Blumenthal". Everdure predstavlja spoj dve engleske reči: "ever", što znači uvek, te "endure", što označava trajanje ili izdržljivost.

Heston u promotivnim materijalima svoje roštilje opisuje kao "roštilje s tri Michelinove zvezdice", a i cene su prilagođene tom opisu. Porodični model "Fusion" košta čak 1024 evra.

Uz lansiranje ove visokokvalitetne linije roštilja, Heston je odlučio da podeli svoje savete kako biste i vi mogli da postignete savršene rezultate prilikom roštiljanja.

1. Za dodatnu aromu na ugalj bacite začinsko bilje

Grančica ruzmarina je savršen izbor, a dobro će poslužiti i žalfija. Biljke poput ovih su dovoljno čvrste da izgore na vrućini i s vremenom utiču na ukus mesa umesto da brzo uvenu i izgore poput nežnijih biljaka kao što je bosiljak. Najpre ih poprskajte sa malo vode kako biste produžili izgaranje.

2. Pepeo je pokazatelj savršene temperature

Roštilji na drveni ugalj mogu postići izuzetno visoku temperaturu, čak do 1000 Celzijusovih stepeni. Ali situacija postaje stabilnija kada se na površini uglja počne formirati sloj pepela. U tom trenutku možete biti sigurni da je roštilj spreman za pripremu hrane.

3. Pronađite idealnu visinu rešetke

Idealna udaljenost rešetke od izvora toplote, na kojoj se hrana najbolje peče, održava konstantnu temperaturu koja se ne menja za više od 10%. Ova udaljenost zavisi od hrane koju pripremate, ali generalno optimalna udaljenost rešetke od izvora toplote iznosi 18.5% širine rešetke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.