Svi dele trik ČIŠĆENJA SINUSA belim lukom, a evo u čemu je CAKA - doktorka razotkrila mit! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2021, 12:52

Svi dele trik ČIŠĆENJA SINUSA belim lukom, a evo u čemu je CAKA - doktorka razotkrila mit! (VIDEO)

Ovo niste znali...

Internet je ostao preplavljen najrazličitijim snimcima, na kojima ljudi pokušavaju da očiste svoje sinuse belim lukom.

Naizgled, princip je jednostavan: oljuštite beli luk, ostavite po jedan čen u svakoj nozdrvi, na oko 10-ak minuta i potom izvadite.

Snimci pokazuju da nakon što izvade beli luk, ljudima iz nosa kreću da cure sline i sluz, ali doktorka Džes Andrade, koja je veoma popularna na društvenoj mreži TikTok, ističe da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nije sve kao što izgleda.

Ona je otkrila o čemu se tu zapravo radi, ali i da se sinusi na ovaj način ustvari i ne čiste.

- Naučno, luk izaziva iritaciju sluznice nosa i to utiče na stvaranje više sluzi i to je ono što zapravo vidite da izlazi iz nosa - nova sluz - rekla je Džes i dodala da ukoliko želite nešto za pročišćavanje sinusa, najbolje je da vidite neke proizvode u apoteci.

Evo kako je to izgledalo:

#stitch with @hwannah5 this is cap 🧢, but there are over the counter products you can use! #learnontiktok #tiktokpartner #foreducationalpurposesonly

♬ original sound - Doctor Jess Andrade

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.