Sve sastojke imate u kući: NAPRAVITE DOMAĆI OMEKŠIVAČ bez trunke hemije od koga ODEĆA MIRIŠE DANIMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2021, 19:12

Sve sastojke imate u kući: NAPRAVITE DOMAĆI OMEKŠIVAČ bez trunke hemije od koga ODEĆA MIRIŠE DANIMA

Vrlo je lako!

Verovatno ste već čuli kako je obično belo alkoholno sirće savršena zamena za kupovni omekšivač jer vašem vešu daje svežinu i pojačava miris deterdženta, dok njegov miris u postupku pranja u potpunosti nestane.

Ako želite da napravite originalno sredstvo za omekšavanje tkanine, sirće će vam poslužiti kao ključni sastojak. Treba napomenuti da nikako ne smete da mešate sirće i izbeljivač jer ta kombinacija može da izazove nastanak otrovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << isparenja.

Otkrivamo vam tri formule za originalne i štedljive omekšivače iz vaše kućne radionice:

1. Domaći omekšivač sa regeneratorom za kosu

Sastojci:

- 1 šoljica regeneratora za kosu

- 3 šoljice tople vode

- 1- ½ šoljica alkoholnog sirćeta

Postupak:

Stavite šoljicu regeneratora (za ovu svrhu ne trošite skupe regeneratore!) u veću posudu i postepeno dodajte toplu vodu mešajući sve dok se sastojci dobro ne sjedine. Zatim stavite sirće. Držite mešavinu u zatvorenoj posudi i koristite ¼ šoljice za svako pranje.

2. Obično sirće u ulozi omekšivača

Sastojci:

- alkoholno sirće

- eterično ulje po želji

Postupak:

U pregradu za omekšivač u vašoj mašini za veš stavite ¼ šoljice belog destilovanog sirćeta za jedno ispiranje. Sirćetu možete po želji da dodate i omiljeno eterično ulje – nakapajte jednu do dve kapi u šoljicu sirćeta i stavite u posudu s čvrstim poklopcem.

3. Domaći omekšivač sa sirćetom i sodom bikarbonom

Sastojci:

- 2 šoljice tople vode

- 1 šoljice sode bikarbone

- 1 šoljica alkoholnog sirćeta

Postupak:

U posudi promešajte toplu vodu i sodu bikarbonu. Polako dodajte sirće. Pojaviće se mehurići. Nakon što ste dobro izmešali sve sastojke, stavite tečnost u posudu s čvrstim poklopcem i protresite je pre svake upotrebe. Upotrebite ¼ šoljice za svako ispiranje u veš mašini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.