Super žena poklanja Vichy proizvode: Možemo li zaista usporiti starenje kože?

Izvor: B92, 11.Okt.2016, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Super žena poklanja Vichy proizvode: Možemo li zaista usporiti starenje kože?

Pojava bora je jedna od najvećih boljki svake žene. Starenje kože je neminovno. Ali, šta ako možemo da ga usporimo? "Vichy" tim smislio je savršenu formulu za sporije starenje kože "Slow age". Najbržih šest čitalaca koji pošalju mejl na superžena@b92.net sa imenom, prezimenom, adresom i brojem telefona, dobiće jedan preparat za usporeno starenje.

Vreme ostavlja trag na koži, malo po malo nastaju nevidljiva oštećenja: nivo hidratacije se smanjuje, barijera kože je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oslabljena, a oštećenja uzrokovana oksidacijom se nakupljaju.

Vichy je za razvoj novog proizvoda postavio izazov i pitanje – možemo li negom usporiti starenje kože? Podstaknut novim naučnim saznanjima na području ekspozoma (exposome) i filozofijom sporog pokreta i načina života, Vichy je razvio novi proizvod – Slow Âge. U pitanju je prva Vichy dnevna nega koja deluje na znakove starenja kože u nastajanju. Tri snažna aktivna sastojka objedinjena su u dnevnoj nezi sa SPF 25: ekstrakt korena bajkalske kapice antioksidacijskog delovanja, probiotički sastojak bifidus koji jača barijeru kože i Vichy mineralizovana termalna voda, za vidljivu promenu predvidljivog toka starenja kože.

USPORITE ŽIVOTNI TEMPO I STARENJE KOŽE

Oslovljavajući suštinu problema modernog života, Slow pokret, filozofija sporog načina života, ima za cilj da nas oslobodi prezauzetog, štetnog načina života; podstiče nas da iskoristimo svoje vreme najbolje što možemo i naučimo da uživamo u trenutku. Ukratko, dobra je i za naše mentalno i telesno zdravlje, kao i za našu kožu. Na temelju mnoštva dokaza koji ga podupiru, Vichy se bori za koncept Slow pokreta – protiv znakova prolaska vremena. Slow Âge je prvi Vichy proizvod za dnevnu negu koji ciljano deluje protiv znakova starenja kože u nastajanju. Na osnovu 9 godina istraživanja, Laboratorija Vichy identifikovala je fenomene koji svakodnevno deluju na starenje kože, pre vidljivih znakova starenja koji se akumiliraju pod uticajem okruženja (UV zračenja, zagađenja), emocija (stresa, umora) i stila života.

Ovaj proces, koji nosi naziv „silent ageing“, znači da se znakovi starenja stvaraju mnogo pre nego što možemo da ih primetimo na koži. To otkriće je dovelo do stvaranja proizvoda Slow Âge, koji deluje na znakove starenja pre njihove vidljivosti na površini kože.

EKSPOZOM I STARENJE KOŽE

Poslednjih desetak godina, tačnije od 2005. godine profesor Kristofer Vajld (Christopher Wild), predstavio je novi koncept u okviru kojeg se naglašava obostrani uticaj unutrašnjih i spoljašnjih faktora u procesu starenja kože, i jednim imenom nazvao ga EKSPOZOM. Koncept ekspozoma predstavlja holistički pristup i pogled uopšteno na zdravlje, uključujući naravno i kožu. Ekspozom predstavlja kumulativnu meru uticaja spoljašnjih faktora i posledičnih bioloških odgovora i podrazumeva zajednički uticaj:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.