Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2021, 14:25

Stručnjaci razrešili večitu dilemu: Da li je ZDRAVO pripremati hranu na MASLINOVOM ulju?

Jedna od standardnih predrasuda je da se prženjem na maslinovom ulju gube sve hranljive materije koje su zdrave za organizam.
Između suncokretovog i maslinovog ulja, svakako bolja opcija je maslinovo.
Ono je veoma cenjeno kad je u pitanju ishrana zato što sadrži veliku količinu nezasićenih masnih kiselina i polifenola.
Često je preporuka da se maslinovo ulje koristi isključivo kao dodatak salatama i jelima, a ne za prženje i kuvanje hrane.
Takođe, jedna od standardnih predrasuda je da se prženjem na maslinovom ulju gube sve hranljive materije koje su zdrave za organizam.
Međutim, slobodno ga možete koristiti za kuvanje i prženje jer ono u sebi sadrži visoku koncentraciju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






 Povezane vesti

Sve koristi maslinovog ulja i odgovor na dilemu da li je kancerogeno ako ga pržite

Izvor: eKlinika.rs, 13.Apr.2021, 12:32

Masline su tradicionalna kultura mediteranskog regiona, a maslinovo ulje dobija se presovanjem celih maslina, ploda maslinovog drveta. Svako maslinovo ulje je bez sumnje blagotvorno za naše zdravlje, ali je najkvalitetnije ono sa oznakom ekstra devičansko – nerafinisano, hladno ceđeno, nije hemijski...

Nastavak na eKlinika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.