Stručnjaci MediGroup-e odgovaraju na vaša pitanja: Koji su simptomi infekcije borelijom?

Izvor: Lepota i zdravlje, 26.Apr.2016, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stručnjaci MediGroup-e odgovaraju na vaša pitanja: Koji su simptomi infekcije borelijom?

Na vaša pitanja odgovaraju stručnjaci MediGroup-e. Foto: Guliver/Thinkstock P: Poštovani, na osnovu nalaza MR glave i likvora iz kičme, rečeno mi je da je moguće da imam Multipla Sklerozu. Nakon toga primala sam kortikosteroide, pet dana, nakon čega sam dobila jaku upalu sa infekcijom urinarnog trakta i završila na infektivnom odeljenju gde sam ležala 20 dana. Posle toga su na infektivnoj videli ostale nalaze, odnosno stigli su rezultati da sam pozitivna na boreliju. Neurohirurg traži da >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << se uradi MR cele kičme jer smatra da je problem u njoj, budući da sam mesecima imala povišene temperature. Šta vi mislite šta bi moglo da bude u pitanju? Molim vas za mišljenje i savet? Hvala unapred. O: Zahvatanje nervnog sistema usled infekcije bakterijom Borreliom zove se neuroborelioza. Ona može imitirati mnoge neurološke bolesti, ali je razlikovanje posebno teško u slučaju multiple skleroze i neuroborelioze. Svakako da se dijagnoza neuroborelioze mora potvrditi nalazom bakterije u likvoru. S druge strane, postoje jasni kriterijumi za dijagnozu MS-a. U saradnji neurologa i infektologa potrebno je uspostaviti pravu dijagnozu. S poštovanjem, dr Miodrag Manigoda, neurolog, DZ DR Ristić, članica MediGroup. Imate pitanje? Obratite se stručnjacima MediGroup-e. Kliknite OVDE.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Stručnjaci MediGroup-e odgovaraju na vaša pitanja: Šta uzrokuje zamagljen vid?

Izvor: Lepota i zdravlje, 27.Apr.2016, 16:00

Na vaša pitanja odgovaraju stručnjaci MediGroup-e. Foto: Guliver/Thinkstock P: Poštovani, u poslednje vreme, nekih godinu dana unazad, povremeno mi se naglo dešava, u toku dana, na poslu ili kod kuće, da mi se oba ili jedno oko nekako zamagli (ne u sredini oka, nego sa strane). Nakon što mi se...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.