Stomatolog poručuje: Četkicu za zube trebalo bi TEMELJNO OČISTITI JEDNOM U DVE NEDELJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021, 16:39

Stomatolog poručuje: "Četkicu za zube trebalo bi TEMELJNO OČISTITI JEDNOM U DVE NEDELJE"

Poslušajte savet stomatologa.

Iako mnogi misle da je brzo ispiranje četkice za zube pod mlazom vode dovoljno za održavati je čistom, stručnjaci za oralnu higijenu kažu da i četkice trebaju povremeno temeljno pranje.

- Usta sadrže mnoge dobre i loše bakterije koje su međusobno u interakciji i obično dobre bakterije u ustima "pod kontrolom" drže one loše, no na četkicama za zube se one mnogo lakše množe - objasnio je dr. Mark B. Desrosiers. Zato ju je, dodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Desrosiers, potrebno redovno dezinfikovati.

- Četkice bi se trebale dezinfikovati jednom u dva dve nedelje ili jednom nedeljno ako je sezona neke prehlade ili gripa - rekao je Desrosiers. Kako temeljino očistiti četkicu za zube Bez obzira kakvu četkicu imate, stomatolog kaže da se ona uvek čisti od dna prema gore. Prvo se, kaže, treba sa ručke skinuti ostatke paste za zube, tečnim sapunom i toplom vodom. Onda se samo glava ili cela četkica ako glava nije odvojiva, potopi u čaši sa 3% hidrogena, najmanje na 15 minuta.

- To će pomoći ukloniti ostatke paste za zube i bakterije s dlačica - rekao je Desrosiers koji dodaje da, ako pri ruci nemate hidrogen, možete koristiti i antibakterijsku vodicu za usta - dodao je.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.