Sterilna kozmetika: 5 razloga za kupovinu bjuti proizvoda sa pumpicom

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2020, 12:43

Sterilna kozmetika: 5 razloga za kupovinu bjuti proizvoda sa pumpicom

Dobro je znati.

Mnogi kozmetičari i stručnjaci za lepotu više vole kreme i serume u pakovanjima sa pumpicom ili raspršivačem. Otkrili smo razloge zašto treba da sledimo njihov primer i pređemo na proizvode u ovom formatu.

Zamislite da na kožu nanesete klasičnu kremu za lice. Šta ćete prvo uraditi? Tako je: stavićete prste u kutiju sa kremom. U tom trenutku se bakterije koje su bile u vašim rukama zadržavaju u vašem omiljenom proizvodu za lice (i množe). >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Naravno, kožu možete u potpunosti dezinfikovati ili koristiti posebnu lopaticu za kozmetiku.

Ali, budimo iskreni: poneka žurba ili neodgovornost nam upropaste taj plan i prekšrimo ga. U nekom trenutku, umorni nakon radnog dana, umočimo prste u kremu, a proizvod sa pumpicom vam to neće dozvoliti.

U otvorenom obliku, rok upotrebe kozmetike ističe brže - to je činjenica. To je zbog interakcije sastojaka sa kiseonikom. „U vazduhu“ mnoge komponente prestaju da budu aktivne ili brže oksiduju.

Zato se mnogi proizvodi sa vitaminom C prave u kesicama za jednokratnu upotrebu, što sprečava da kiseonik uđe u pakovanje. Naravno, krema u klasičnoj kutiji neće loše proći u jednoj upotrebi, ali morate je držati otvorenom što je manje moguće.

Pakovanja sa pumpicom u ovom smislu je obično "pametnije". Kada se pritisnu, oni daju potrebnu porciju "odjednom". Jednostavno, nanošenje debelog sloja kreme na lice nema smisla: koža „pojede“ onoliko kreme koliko joj treba, a višak će jednostavno ostati na površini lica.

Da li vam je draže da kremu podelite sa sestrom? Tada je definitivno vredno napraviti izbor u korist kreme sa pumpicom.

Usput, takvi proizvodi su prozračniji i sigurniji za putovanje: verovatnoća da se krema prosipa u koferu mnogo je manja u poređenju sa kremom u običnoj kutiji.

Kao što smo već rekli, kiseonik i bakterije praktično ne dospevaju u pumpu. To im omogućava da duže sačuvaju rok trajanja i početna svojstva, pa proizvođači obično dodaju manje konzervansa u takvu kozmetiku, što znači da je lakše naći kremu ili serum sa „čistom“ kompozicijom.

Usput, ovo se odnosi i na tonske temelje: dajemo plus šminkerima koji biraju kozmetiku za šminkanje sa pumpicama za posao.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.