Stari SRPSKI LEK za ZATVOR: Odmah donosi OLAKŠANJE, napitak se priprema uveče, a pije se UJUTRU na prazan stomak

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2022, 21:01

Stari SRPSKI LEK za ZATVOR: Odmah donosi OLAKŠANJE, napitak se priprema uveče, a pije se UJUTRU na prazan stomak

Reč je o samonikloj biljci, ima je svuda širom Evrope...

Krušina je listopadna lekovita samonikla biljka koja raste širom Evrope, Azije i Amerike, čak i na Kavkazu na visini do 2000 metara, a opstaje i u Sibiru. Ima ljubičasto-crne plodove, tj.bobice koje su otrovne i ne smeju se koristiti u ishrani, dok je njena glatka kora lekovita. Krušina se još naziva i „pasje grožđe“, i „smrdljika“.

Za pripremu čaja koristi se kora koja sadrži flavonoide, tanine, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << peptidne alkaloide, jabučnu kiselinu, vitamin C, itd. Od davnina su poznata njena lekovita svojstva. Koristi se kod zatvora, za olakšavanje pražnjenja. Podstiče rast probavnog trakta, smanjuje nadutost i reguliše varenje. Pošto je laksativ, čest je sastojak biljnih mešavina koje se piju protiv celulita i za mršavljenje.

Ne sme da se koristi duže od dve nedelje, ali najbolje je da se konsultujete s lekarom ili fitoterapeutom.

Priprema:

Kafenu kašičicu čaja preliti šoljom (200ml) hladne vode, zagrejati i kratko prokuvati. Sud poklopiti i ostavitie da se ohladi, a zatim procedite. Popijte uveče pred spavanje, a po potrebi i ujutru pre jela.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.