Šta sve možete da uradite s talogom od kafe?

Izvor: B92, 21.Nov.2019, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta sve možete da uradite s talogom od kafe?

Stavite u frižider talog od kafe u otvorenoj činiji, pokupiće neprijatne mirise i delovaće kao "prirodni dezodorans".

Grube čestice i kiseli sadržaj kafe deluju kao savršen piling za vašu kožu koji pomaže u uklanjanju prljavštine i mrtvih ćelija kože.

Pomešajte talog kafe s malo vode i kokosovim uljem i dobićete odličan piling za telo.

Kafa sadrži kofein, koji je vrlo toksičan za mnoge insekte. Pospite talog kafe oko biljaka u vašem domu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako biste odbili komarce, voćne mušice i slično.

Kafa takođe može da pomogne i u smanjivanju celulita razbijanjem masnih naslaga i povećanjem protoka krvi u zahvaćenom području.

Nanesite talog od kafe, pomoću štapića za uši ili vate, na ogrebotine na drvenom nameštaju i ostavite pet do deset minuta, a zatim obrišite pamučnom krpom. Ogrebotine će biti manje vidljive.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.