Šta sve možete da očistite deterdžentom za posuđe

Izvor: Lepota i zdravlje, 15.Nov.2014, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta sve možete da očistite deterdžentom za posuđe

Budući da je deterdžent za posuđe blago sredstvo za pranje, odličan je izbor za osetljivu odeću, nameštaja ili primjerice tepiha. Stručnjaci za čišćenje svoja iskustva često dele u popularnom magazinu Good Housekepping otkrivaju deset ideja kako najbolje možete da iskoristite deterdžent za pranje posuđa.

1. Uklonite masne mrlje s odeće

Budući da je tako blag, slobodno ga možete koristiti za skidanje masnih mrlja s osetljivijih tkanina poput >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << svile ili vune. Natrljajte deterdžent na fleku, malo ostavite pa isperite.

2. Očistite podove u kuhinji i kupatilu

U jednu kantu tople vode dovoljno je staviti tek dve kašike deterdženta i sigurno će ukloniti svu prljavštinu i bakterije. A na taj način ćete i uštedeti novac! Nemojte zaboraviti da se voda ne preporučuje za čišćenje drvenih podova.

3. Skinite fleke s baštenskog nameštaja

Kao i za pločice, deterdžent je odlično sredstvo za pranje baštenskog nameštaja, posebno zato što ga nakon ribanja lako možete isprati crevom, budući da ste na otvorenom.

4. Ispolirajte nakit

S malo deterdženta i mineralne vode brzo ćete ispolirati nakit, ali i skinuti prljavštinu zbog mehurića koje zajedno stvaraju voda i deterdžent.

5. Četke za kosu

Sigurno znate da bi četke trebalo prati svaka dva meseca jer na njima ostaje prljavština i masnoće koje skidamo s kose i vlasišta. Najlakše ćete ih oprati deterdžentom i toplom vodom.

6. Osetljive tkanine

Omiljene majice i odeću od osetljivih tkanina najpametnije je oprati deterdžentom, budući da je to blago sredstvo za pranje, a opet će ukloniti mazanoću.

7. Voćne mušice

Ako imate ovaj problem, stavite nekoliko kapi deterdženta u posudu sa sirćetom. To će privući mušice i skloniti ih od činije s voćem.

8. Mrlje na tepihu

Napravite smesu od dve čaše tople vode i dve kašike deterdženta te istrljajte mrlju pamučnom krpom. Ponovite postupak nekoliko puta dok ne operete mrlju. Zatim uzmite čistu pamučnu krpu i isperite mrlju svežom vodom.

9. Operite kuhinjske ormariće

Ako volite da kuvate, onda znate koliko se brzo zaprljaju kuhinjski ormarići, posebno oni iznad šporeta. Da biste brzo i lako uklonili masni sloj pare, odmah nakon kuvanja površine prebrišite deterdžentom i vodom.

10. Betonske površine

Ako imate betonskih površina u garaži ili na stepenicama, najlakše ćete ih oprati upravo deterdžentom. Sipajte ga dirketno na mrlju, izribajte četkom pa isperite.

Izvor: tportal.hr

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.