Šta nikako ne treba da poklonite za 8. mart damama? Ovom daru se neće obradovati nijedna žena

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2024, 16:02

Šta nikako ne treba da poklonite za 8. mart damama? Ovom daru se neće obradovati nijedna žena

Jedan stvar donosi nesreću.

Međunarodni praznik "Dan žena" ustanovljen je na Drugoj međunarodnoj konferencija žena socijalista 8. marta 1910. u Kopenhagenu i to na inicijativu Klare Cetkin. Klara je bila vođa nemačkih socijalista i ženskog radničkog pokreta, koja se borila za uvođenje dana večnog sećanja na demonstracije američkih radnica u Čikagu 1909. i njujorški marš, u kojem je učestvovalo više od 15.000 žena, koje su tražile kraće radno vreme, bolje plate >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i pravo glasa.

Prvo obeležavanje praznika bilo je 8. marta 1911. u Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj i Danskoj, dok je prva proslava u našoj zemlji održana u Beogradu, u tadašnjem Narodnom domu, 1914. godine.

Mnogi pripadnici jačeg pola, ali i žene međusobno, daruju razne poklone, pored već tradicionalnog cveća. Međutim, postoje oni pokloni koje ne bi trebalo davati na ovaj dan:

Šerpa

Istina je da mnoge žene dosta vremena provode u kuhinji, pa ovaj poklon može pogrešno da se protumači i verovatno ne bi dovoljno usrećio jednu damu.

Rokovnik ili nalivpero

Uglavnom ovako nešto podseća ljude na posao, a koliko god da žena voli ono što radi, verujemo da ipak ne bi želela da je i poklon asocira baš na posao.

Ram za slike

Osim ukoliko sami niste uramili neku sliku koju je mnogo želela, sam ram nema neku posebnu vrednost i značaj.

Nož

Iako možda niste sujeverni, nož se ipak povezuje sa nesrećom i svađom, pa ovako nešto ne bi trebalo poklanjati.

Srbija Danas/Informer

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.