Izvor: Lepota i zdravlje, 19.Jun.2018, 01:33 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Špagete bez glutena sa tunjevinom, tikvicama i Barilla sosem Napoletana
Sastojci za 4 osobe: Špageti Barilla bez glutena 350 g Barilla sos Napoletana 400 g Tunjevina u maslinovom ulju 200 g Inćuni 40 g Tikvice 150 g Beli luk 1 čen Ekstradevičansko maslinovo ulje 3 supene kašike Sveži origano So i biber Priprema: Operite i osušite tikvice i isecite ih na kockice. U nelepljivom tiganju zagrejte 3 supene kašike maslinovog ulja s oljuštenim čenom belog luka. Sotirajte tikvice i kad omekšaju, dodajte inćune i Barilla sos Napoletana. Ostavite da izbije ključ, >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << a onda skinite s vatre. Dodajte tunjevinu i sveži origano; izvadite čen belog luka iz tiganja i ostavite sa strane. Za to vreme, stavite veliku šerpu vode na vatru da provri; kad provri, dodajte so (otprilike 7 grama na litru vode) i skuvajte špagete Barilla bez glutena “al dente” prema uputstvu na pakovanju. Ocedite špagete bez glutena i pomešajte ih sa sosem na srednje jakoj vatri, dodajući nekoliko supenih kašika vode od špageta. Stavite testeninu i tiganj i mešajte dok voda ne ispari. Servirajte sa sveže izmlevenim biberom po ukusu.
Nastavak na Lepota i zdravlje...