Sourdough hleb from scratch: Kako da napravite hleb koji je nutritivno bogatiji i traje duže

Izvor: Lepota i zdravlje, 16.Maj.2025, 16:53

Sourdough hleb from scratch: Kako da napravite hleb koji je nutritivno bogatiji i traje duže

U vremenu kada se sve više okrećemo tradiciji, autentičnosti i jednostavnosti, sourdough hleb – poznat i kao prirodni, fermentisani ili kiseli hleb – doživljava zasluženi povratak na trpeze. Ovaj hleb se ne pravi pomoću industrijskog kvasca, već uz pomoć prirodno uzgojenog startera, mešavine brašna i vode koja fermentacijom razvija koloniju korisnih mikroorganizama. Ne samo da je sourdough hleb bogatog ukusa i karakteristične teksture, već je i nutritivno vredniji, lakše svarljiv i dugotrajniji od većine komercijalnih vekni. U nastavku otkrivamo zašto ga valja konzumirati, kako ga možete napraviti kod kuće i šta je ono što ga čini posebnim. Šta je sourdough i po čemu se razlikuje? Za razliku od klasičnog hleba koji...

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.