Sočni veganski umaci koje će svi želeti da probaju

Izvor: Lepota i zdravlje, 10.Jun.2020, 12:45

Sočni veganski umaci koje će svi želeti da probaju

Pravite zabavu? Da li ste spremni da isprobate nove recepte? Veganski umaci su odličan način odakle da počnete. Ovi namazi na bazi biljaka imaju zaista interesantne sastojke koji dodaju vedre boje i zanimljive teksture svakoj činijici koju ćete staviti na sto. (Pročitaj: Ove ukusne i sočne riblje filete spremićete za manje od 20 minuta!) Humus, gvakamoli sos ​​i aioli umak uvek su sigurna opcija kad spremate zabavu, ali sad je vreme za neke promene. Zato sad donosimo recepte za ove unapređene >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << veganske umake. Svaki neobičan sastojak daće posebnu notu ukusa, od cvekle do hrskavih semenki. Pored toga, aioli se pravi na veganski način, pa u recept umesto jaja ide ukusno povrće. Veganski umaci mogu biti dodatak piletini, mogu postati deo salete ili ih učinite zvezdom obroka tako što ćete ih jesti uz tortilja čips. Opcije su beskrajno ukusne! (Pročitaj: Kolačići sa čokoladom: Recept od samo pet sastojaka) Humus s pečenom cveklom Ova tradicionalna kombinacija leblebija i tahinija dobija malo slatkoće od cvekle. Sastojci: 400 grama leblebija 110 grama pečene cvekle 1 mali čen belog luka 1 kašičica košer soli 3 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja 2 kašike tahinija 2 kašike soka od svežeg limuna Uputstvo: Stavite leblebije isprane i isušene u blender, dodajte pečenu cveklu, luk i so. Mutite dok smesa ne postane glatka. Dodajte 3 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja, 2 kašike tahinija i 2 kašike svežeg limunovog soka i mutite dok ne postane sasvim glatka. (Pročitaj: Zdrav recept za francuski tost poznatog nutricioniste ulepšaće vam jutro) Začinite solju po ukusu. Humus može stajati u frižideru do jedne nedelje. Gvakamole sos i bundevine semenke Hrskave semenke bundeve, stabljika peršuna i mrvica citrusa – dobićete jedinstvenu teksturu koju ćete osećati pri svakom zalogaju! Sastojci: 1 limeta 240 grama sirovih semenki bundeve 1 zreo avokado 40 grama sitno isečenih stabljika peršuna 1 ljuta papričica prstohvat košer soli Uputstvo: Isecite limetu na četiri dela. Isecite jednu četvrtinu napola po dužini, zatim isecite na što tanje kriške. Stavite u posudu zajedno s proprženim semenkama bundeve i avokadom iseckanim na kockice; dodajte peršun, papričicu i so. (Pročitaj: Ovaj savršen “zalogaj” uskoro će postati vaš omiljeni avokado doručak (recept)) Iscedite sok od preostalih kriški limete. Lagano promešajte dok se sastojci u smesi pravilno ne rasporede. Začinite solju po ukusu. Gvakamole sos može stajati u frižideru jedan dan. Veganski aioli umak Karamelizovani beli luk, crni luk i komorač biće zamena za jaja u ovom veganskom umaku, koji mu dodaju na bogatom ukusu. Sastojci: 180 mililitara ekstradevičanskog maslinovog ulja 1 sirov komorač 1 luk 3 iseckana čena belog luka prstohvat košer soli 1 čen belog luka Uputstva: Zagrejte maslinovo ulje u srednjoj posudi na umerenoj toploti. Dodajte komorač, očišćen i iseckan na kockice; crni luk iseckan na kockice; 3 iseckana čena belog luka i košer so. Kuvajte, povremeno mešajući, dok smesa ne dobije boju, ali skinite s vatre pre nego što poprimi braon boju, oko 15 minuta. Smanjite toplotu ako je potrebno da sprečite smesu da dobije previše smeđu boju, piše Shape. Prebacite u blender i dodajte čen belog luka. Mutite dok smesa ne postane sasvim glatko. Ako više volite ređi aioli, dodajte više ulja, ali dolivajući jednu po jednu kašiku ulja. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Začinite solju po ukusu. Aioli može da stoji u frižideru nedelju dana.   lepotaizdravlje.rsShape The post Sočni veganski umaci koje će svi želeti da probaju appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Lidlov serijal o kulinarstvu uz koji će vam uvek tražiti repete

Izvor: Blic, 10.Jun.2020

o obožava dobre, jednostavne i ukusne recepte? Mi svakako da, zato vam od ove nedelje na našem YouTube kanalu donosimo ekskluzivni video serijal „Repete uz Lidl - najukusniji recepti Srbije“, u kom ćete za kratko vreme naučiti da spremate jela iz vašeg detinjstva na nesvakidašnji način, ali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.