Sočna punjena piletina: Otkrivamo kulinarsku tajnu zbog koje se jelo topi u ustima!

Izvor: Lepota i zdravlje, 28.Avg.2023, 14:01

Sočna punjena piletina: Otkrivamo kulinarsku tajnu zbog koje se jelo topi u ustima!

Sočna punjena piletina je jedno od jela koje brzo postaje omiljeno celoj porodici. Majčina dušica je specijalan dodatak marinadi koji piletini daje sočnost i mekoću Kako se priprema sočna punjena piletina? Da bi punjena piletina zaista bila meka i topila se u ustima, najvažnije je da prilagodite marinadu i temperaturu pečenja. U ovom receptu, koristi se marinada na bazi maslinovog ulja koja je zdrava koliko i ukusna. A najmoćniji sastojak ove marinade jeste majčina dušica – ova biljka >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << daje piletini mekoću i možete je koristiti uvek kada pečete piletinu. Da li je piletina zdrava? Pileći file se smatra najzdravijim živinskim mesom. Piletina je fantastična zamena za crveno meso. Odličan je izvor proteina, a povezuje se sa različitim zdravstvenim prednostima: Jače kosti i mišići – proteini u piletini su odličan izvor aminokiselina. Naša tela koriste aminokiseline za izgradnju mišićnog tkiva, nešto što je posebno važno kako starimo. Održavanje težine i zdravlje srca – hrana bogata proteinima kao što je piletina može pomoći u kontroli težine i smanjiti rizik od srčanih bolesti. Bolje raspoloženje – piletina sadrži aminokiselinu triptofan, koja je povezana sa višim nivoima serotonina. Nivoi triptofana u piletini nisu dovoljno visoki da biste se trenutno osećali euforično, ali studije pokazuju da može pomoći da se poveća nivo serotonina kada je uparen sa drugim faktorima. Sočna punjena piletina sa paradajzom i sirom – recept Sastojci: 2 veća pileća filea 150 grama mocarelem (mogu edamer, trapist kao zamena) 2 veća paradajza, 50 ml maslinovog ulja, kašikica soli, kašikica bibera, kašikica mlevene paprike. majčina dušica. Video recept za sočnu punjenu piletinu Priprema sočne punjene piletine pileće file zaseći nožem kao što je prikazano u videu, a potom ih staviti u nauljenu vatrostalnu činiju umutiti maslinovo ulje i začine, a potom tečnošću premazati filee iseći mocarelu i paradajz na tanke šnite puniti piletinu po principu – jedan zarez, jedna šnita sira i jedna šnita paradajza peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 40 minuta   Prijatno! alleko/istock/gettyimagesplusThe post Sočna punjena piletina: Otkrivamo kulinarsku tajnu zbog koje se jelo topi u ustima! appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.