Izvor: Lepota i zdravlje, 23.Maj.2016, 16:13 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Sočan slatkiš: Mus sa čokoladom i jagodama
Foto: Dobra Hrana Sastojci: – 180 g čokolade za kuvanje – 1 dl mleka – 1 žumance – 4 belanceta – 180 g šećera – 400 g jagoda – 1 kašika gustina Priprema: 1. U vanglici za kuvanje na pari sjediniti izlomljenu čokoladu i mleko. Zagrevati uz neprestano mešanje dok se čokolada ne rastopi i ne dobije se ujednačena smesa. Potom skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi. 2. U ohlađenu masu dodati žumance i umutiti mikserom. 3. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << 80 g šećera uz neprestano mućenje dok se ne dobije čvrst šam. 4. U smesu od čokolade dodati šam od belanaca i polako promešati varjačom. 5. Jagode grubo izgnječiti, pa sjediniti sa šećerom i gustinom te kuvati dok se ne zgusne. 6. Uzeti staklene čaše i u njih naizmenično sipati smesu od čokolade i jagoda. Ostaviti da se ohladi.
Nastavak na Lepota i zdravlje...