Smiruju NATEČENE desni, KRVARENJE  i ELIMINIŠU neprijatni ZADAH! Čajevi od ovih BILJKA deluju brzo

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021, 15:32

Smiruju NATEČENE desni, KRVARENJE i ELIMINIŠU neprijatni ZADAH! Čajevi od ovih BILJKA deluju brzo

Možete ih piti i koristiti za ispiranje.

Ukoliko često imate problem sa oticanjem, krvarenjem i upalom desni, uspešno to možete reši uz pomoć biljnih čajeva. Na ovaj način takođe se možete rešiti i neprijatnog zadaha.

Kamilica

Kamilica, sadrži protuupalne i antiseptičke sastojke. Sve što je potrebno je ispirati usta čajem od kamilice. Kada ste napravili malo jači čaj od kamilice (dve do tri kašičice kamilice dodajte u šoljicu), pustite >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se ohladi 10 minuta te popijte ili njime isperite usta.

A post shared by ᴍɪʟᴀɴ ᴋɪᴛᴀɴᴏᴠɪᴄ (@kitanovic.ph)

Kopriva

U koprivi se nalazi magnezijum koji je odličan borac protiv gingivitisa. Čaj od koprive djeluje antibakterijski.

Metvica

Metvica (menta) odlično se bori protiv bakterija koje izazivaju kvarenje zuba. Naravno, najjednostavnije vam je napraviti čaj. Uzmite dvije kašičice izmrvljenog lista metvice i stavite ih u šoljicu sa kipućom vodom. Čaj možete piti, ali i koristiti ga za ispiranje usta. Dodatan savet: umesto žvakaćih guma možete žvakati sveže listove metvice.

A post shared by Konstancie Zelezna (@konstancie_z)

Kadulja

Ova je biljka odlična za održavanje higijene usne šupljine. Napravite čaj od kadulje koji će vas zaštititi od gingivitisa. No, imajte na umu da konzumirate umerene količine čaja jer kod pojedinaca preterana upotreba kadulje izaziva grčeve.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.