Šef tvrdi: Krompir za savršeni pire ne kuva se u vodi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2020, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef tvrdi: Krompir za savršeni pire ne kuva se u vodi!

Iznenadićete se!

Ima li boljeg priloga od krompir pirea? Ide uz pečeno meso, gulaše, a za punjene paprike i sarme i ne postoji drugi prilog.

Šef s "Fud Netvork-a", najpoznatijeg televizijskog kanala koji se bavi hranom i svime vezanim za nju, Tajler Florens kaže da krompir pire pripremamo na potpuno pogrešan način.

Naime, kako bismo dobili savršeni pire, prvenstveno krompir kuvamo u pogrešnoj tečnosti - vodi. Oguljeni i oprani krompir trebalo bi da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se kuva u pavlaci u koju smo ranije rastopili maslac.

Da ne dužimo, ovo je Tajlerov recept za savršeni pire od krompira:

U šerpu s pavlakom (cca. 0,5l) dodajte oguljeni, oprani i naseckani krompir, tri kašičice maslinovog ulja i tri kašičice maslaca. Po želji možete da dodate so, začine ili beli luk. Poklopite šerpu i ostavite da lagano krčka 20 minuta. Procedite krompir, ali sačuvajte tečnost u kojoj se kuvao i pomalo dodajte u posudu s krompirom. Ispasirajte krompir.

Šef Tajler kaže da je ovo pravi način kuvanja krompira jer na kraju u samom pireu ostanu svi ukusi - krompira i tečnosti u kojoj se kuvao.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.