Savršeni slatkiši, a bez šećera: Jedan zalogaj lansira u raj!

Izvor: Lepota i zdravlje, 17.Okt.2016, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savršeni slatkiši, a bez šećera: Jedan zalogaj lansira u raj!

Svi oni koji žele da sačuvaju dobru liniju a ne mogu da se odreknu slatkiša, bez griže savesti mogu da uživaju u kolačima i napicima koji sadrže niskokalorijske zaslađivače. Ovi zaslađivači ne izazivaju glad niti povećavaju potrebu za slatkim, a mogu da ga koriste bez problema i dijabetičari i trudnice. Guliver/Getty Images Budući da daju „slatkoću” šećera bez kalorija i čine hranu ukusnijom, mogu da budu dobra pomoć u mršavljenju i održavanju telesne težine. Osvežavajuća >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << bezalkoholna gazirana pića u kombinaciji sa dobrim kolačem ili porcijom sladoleda sa niskokalorijskim zaslađivačima uvek mogu da budu dobar izbor za održavanje dobrog raspoloženja! Recepti za dobro raspoloženje – sa niskokalorijskim zaslađivačem Sladoled sa stevijom Foto: Guliver/Thinkstock Potrebni sastojci: 1 kilogram iseckanih jagoda Isceđen sok od narandže i limuna 1 šolja mleka 500 ml slatke pavlake 4 žumanceta Pola kašičice zaslađivača „stevija” u prahu pola kesice želatina Način pripreme: Jagode sa sokom skuvati na laganoj vatri. U međuvremenu rastopiti želatin u malo vode i dodati skuvanoj masi. U drugoj šerpi žumanca izmešati sa mlekom i stevijom i kuvati na pari uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Posle toga dodati slatku pavlaku. Spojiti obe mase, izmešajte i ostavite u zamrzivač da se ohladi. Banana kolač Guliver/Getty Images Potrebni sastojci: 4 banane 2 šolje usitnjenih ovsenih semenki 1 šolja izrendanih jabuka Malo arome od vanile 1 kašika cimeta pola kašike muškatnog oraščića pola kašičice stevije u prahu pola šolje suvog grožđa malo iseckanog badema Način pripreme: Pleh treba obložiti papirom za pečenje i zagrejati rernu na 170 stepeni Celzijusovih. Banane se zgnječe i pomešaju se sa ostalim sastojcima. Smesa se vadi kašikom i stavlja u pleh po sisemu jedna kašika, jedan kolač. Potrebno je poeći kolače oko pola sata. Čia puding sa jabukama  Foto: Gulivar/Getty Potrebni sastojci: 2 kašičice čija semenki 1 šoljica jogurta Manje od pola kašičice „stevije” u prahu 1 jabuka 2 kašike ovsenih mekinja Malo cimeta Način pripreme: Sve sastojke, osim jabuke, izmešati i ostaviti preko noći u frižideru. Ujutru dodati iseckanu jabuku i pomešati sa ostalom smesom. Ovaj puding se preporučuje za doručak ili užinu. Slasni zalogaj Potrebni sastojci: 300 g mlevenog keksa 100 g otopljenog maslaca 1 šolja seckanih lešnika 12 kašika mlevenog rogača 4 kašike kokosovog brašna 8 kašike skrobnog brašna 8 kašike mlevenih lešnika pola kašičice „stevije” 400 g pirea od jabuka (jabuke se iseckaju, stave sa 400 ml i malo limunovog soka i skuvaju, pa propasiraju) 6 kašika bademovog mleka malo soli Foto: Guliver/Thinkstock Način pripreme: Keks umešati sa otopljenim maslacem i dodati lešnike. Masu izručiti u pleh i oblikovati koru. U međuvremenu pomešati sve suve sastojke za krem i dodati pire od jabuka i bademovo mleko. Smesu sipati preko podloge od keksa. Kolač peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni Celzijovih. Kada se izvadi iz rerne, kolač treba da odstoji malo na sobnoj temperaturi kako bi se rashladio, a zatim ga staviti u frižider da očvrsne. Detaljnije na www.pronadjimeru.com

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.