Savršen recept za trileće: Omiljen dezert koji se topi u ustima

Izvor: Lepota i zdravlje, 18.Apr.2024, 12:02

Savršen recept za trileće: Omiljen dezert koji se topi u ustima

Ukoliko ste ljubitelji slatkog, onda će vas ovaj recept za trileće oduševiti. Veoma je jednostavan, a kolač se prosto topi u ustima. Trileće ili tri leće je kolač koji taj naziv nosi zbog mešavine tri mleka. Poreklo kolača ni dan danas nije poznato, a njegov izgled podseća na koh. U svakom slučaju, napraviti ovu poslasticu uopšte nije komplikovano, a bićete prezadovoljni rezultatom. Odakle potiče recept za trileće? Nije tajna da je ovo jedan od omiljenih dezerata na Balkanu. Razlog tome je mekana tekstura, savršen ukus i jednostavna priprema. Međutim, izvorni naziv kolača je „Tres Leches“ što u prevodu znači tri mleka, a to se odnosi na mešavinu kojim se preliva kolač. Smatra se da je poreklo ovog kolača iz Južne...

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.