Šarena torta: Čokoladna tarabica

Izvor: Lepota i zdravlje, 08.Jan.2016, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarena torta: Čokoladna tarabica

Foto: Torte i kolači Sastojci: Za koru: - 400 g mlevenog keksa - 170 ml soka od pomorandže - 80 g putera Za fil I: - 300 g šlaga - 350 ml mleka - 10 krem bananica - 300 g keksa Za fil II: - 400 ml mleka - 70 g pudinga od vanile - 150 g mlečne čokolade - 100 ml slatke pavlake - 100 g seckane mlečne čokolade Za fil III: - 200 ml slatke pavlake - 120 g crne čokolade za kuvanje - kockica putera Za dekoraciju: - 30 komada čokoladica po želji - 400 g šarenih bombonica - 50 g čokolade - 3 kašike >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << ulja Priprema: Kora: 1.Sjediniti mleveni keks, razmekšali maslac i sok. Rukama ujednačiti smesu. Kalup za tortu, prečnika 27 cm, obložiti papirom za pečenje, pa u njemu rastanjiti smesu za koru. Fil I: 1. Umutiti šlag s mlekom, dodati lomljeni keks i krem bananice iseckane na kocke. Sve sastojke dobro sjediniti. Fil II: 1. U odgovarajuću šerpu sipati 300 ml mleka, dodati šećer i kuvati dok ne provri. 2. Posebno umutiti ostatak mleka i prašak za puding od vanile. Kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se nezgusne. 3. U vreo puding dodati 150 g izlomljene mlečne čokolade, pa mešati dok se sve ne otopi i sjednini. Ostaviti da se prohladi. 4. Umutiti slatku pavlaku, a zatim je sjedniti s ohlađenim filom. Na kraju dodati seckanu čokoladu. Fil III: 1. U šerpu sipati slatku pavlaku, dodati izlomljenu čokoladu, pa na tihoj vatri kuvati dok se čokolada ne rastopi. Finalni postupak: 1. U kalup za torte staviti koru, fil I, fil II pa fil III. Ostaviti u frižider preko nći da se dobro stegne. 2. Kada se torta ohladi, skinuti obruč i dekorisati. 3. Zadnju stranu čokoladice premazati rastopljenom čokoladom, prisloniti uz ivicu torte, pritisnuti, pa ponavljati postupak dok se cela torta ne obloži. 4. Ostatak rastopljene čokolade razliti po površini torte i posuti čokoladnim bombonicama. Tortu uvezati ukrasnom trakom.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.