Sanja Maletić U 50.GODINI NE ODUSTAJE OD MAJČINSTVA! Iskreno o bolesti i neuspelim pokušajima vantelesne oplodnje - „Dokle god dišem odustati neću“

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2023, 14:57

Sanja Maletić U 50.GODINI NE ODUSTAJE OD MAJČINSTVA! Iskreno o bolesti i neuspelim pokušajima vantelesne oplodnje - „Dokle god dišem odustati neću“

Pevačica se već godinama unazad sa svojim suprugom bori za potomstvo

Pevačica Sanja Maletić (50) i njen suprug se više od 10 godina bore za potomstvo.

Pevačica u svakom intervjuu ističe da je srećna žena, da ima sve, ali da pati i da joj je jedina neostvarena želja da ima dete.

Ona je proteklih nekoliko godina bila sprečena da se ovom vidu oplodnje podvrgne zbog pandemije koronavirusa, jer se na klinikama one nisu izvodile, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a čim su otvorili svoja vrata za pacijente, Sanja je odmah uradila sve potrebne analize i otpočela hormonsku terapiju.

- Dokle god dišem, dokle god postoji bilo kakva šansa od Boga i prirode ja sam tu i odustati neću. Suprug i ja smo pokušavali više puta, nije uspelo. U današnje vreme brzo se živi, čovek nema vremena da se isplače i odboluje kada dođe kući iz bolnice nego odmah mora da ide dalje i završava druge stvari, druge obaveze - priča pevačica i otkriva šta joj najteže pada.

Sanja je istakla da je zbog obaveza i posla dobila bolest štitne žlezde, tačnije Hašimoto.

- Dobila sam bolest štitne žlezde, a uz to i gratis Hašimoto koja je popričično teška autistična bolest. Gospodin Japanac i ja pričamo. Kada imam obaveza, onda se ujutru dogovorimo o svemu. Bitno je da psihološki sebe namestiš i diriguješ ti, odnosno opet sam ja gospodar. Koliko god to bila teška bolest, ima nade. Postoji jedan lep tekst "Ja se zovem Hašimoto" i možete da vidite sa čime se sve susreću ljudi iz vaše okoline. Kad to budete pročitali svi će te znati kako da se ophodite prema ljudima.

Hašimoto tireoiditis je stanje u kom dolazi do smanjenog nivoa proizvodnje hormona  T3 i T4 štitne žlezde. Usled smanjenja imunog sistema dolazi do upale štitne žlezde jer tako smanjeni nivo imunog sistema razvija antitela koja napadaju ćelije štitne žlezde.

Hašimoto ukratko podrazumeva uvećanje štitne žlezde sa njenom smanjenom funkcijom.

Obe faze Hašimoto tireoiditisa, dakle i hipertireoza i hipotireoza, mogu biti indikacija za spontani pobačaj i niz negativnih uticaja na fetus kao što su prevremeni porođaji, abrupcije posteljice i hipertenzija. Karakteristično je da do spontanih pobačaja dolazi u prvom trimestru trudnoće

- Problem je što ne možeš da objašnjavaš ljudima potanko. Ali, kad dođeš na primer na emisiju da ispoštuješ, a prethodni dan si imao neuspeh u bolnici, teško je smejati se, a iza sebe imaš neuspelu borbu. Problem je što nemaš vremena da preboliš i ožališ. Sve u svemu, cilj te drži pozitivnim. To je najlepši mogući cilj koji čovek može sebi da postavi. Moraš da budeš dobar, nasmejan, smiren, nežan i tih. Ti onda ideš, ne razmišljaš o stvarima koji su na margini i samo gaziš - priča Sanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.