ŠTA ZNAČI hladno-ceđeno na proizvodima za negu? Zbog OVOGA ćete samo NJIH tražiti od sada!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTA ZNAČI "hladno-ceđeno" na proizvodima za negu? Zbog OVOGA ćete samo NJIH tražiti od sada!

Sve više proizvoda sa natpisom “hladno-ceđeni”...

Šta to znači i da li to igra veliku ulogu kada je u pitanju nega lica i tela?

“Hladno ceđeno” u stvari predstavlja način ekstrakcije proizvoda koji se često koristi pri pravljenju popularnih zelenih sokova i maslinovog ulja.

Ono izvlači nutrijente iz proizvoda bez korišćenja toplote – koja može da uništi neke od ključnih vitamina i masti u njima.

Slično je kao kod kuvanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jer kada zagrevate sastojke na visokoj temperaturi duži vremenski period ono može da razloži veliku količinu nutrijenata i samim tim smanjiti prednosti proizvoda koji je namenjen za negu.

Da li to znači da su proizvodi koji ne sadrže hladno ceđene sastojke loši ili nisu efektni?

Naravno da ne, osim kada je reč o uljima – jer tada način njihovog dobijanja može igrati veliku ulogu u njihovoj efektnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.