SMRŠALA 30KG, A NIJE GLADOVALA! Mama poručuje da je njena trasformacija najbolji dokaz da dijeta FUNKCIONIŠE - ima samo 3 KORAKA

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Avg.2023, 09:44

SMRŠALA 30KG, A NIJE GLADOVALA! Mama poručuje da je njena trasformacija najbolji dokaz da dijeta FUNKCIONIŠE - ima samo 3 KORAKA

Bez operacija je uspela da se vrati kilažu koju je imala pre 7 porođaja

Majka sedmoro dece je otkrila da je izgubila 30kg za samo sedam meseci uz pomoć jednostavnih trikova koje odlučila da podelili kako bi i vi mogli da dovedete figuru do savršenstva.

Iako vam na prvi pogled izgleda nemoguće, slike Ejmi Lejmi govore više od 1000 reči, a njeni saveti provereni u praksi pomoći će da istopite svo nataloženo salo. Evo kako!

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Ejmi Lejmi, 39-godišnja majka sedmoro dece, objasnila je da je izgubila više od 29kg zahvaljujući tri jednostavna koraka - povremenom postu, hodanju i kalorijskom deficitu.

Ejmi je objasnila da je uspela da smrša i izgubi ogroman stomak, bez operacije, zahvaljujući "tri jednostavna koraka".

Kako je vrlo aktivna na društvenim mrežama, podelila je video na kome se drži za stomak i poručila: - Tri stvari koje treba da uradite da biste se rešili ovoga, te je svalog dana obaveštavala svoje gledaoce o napretku pokazujući im da taj režim stvarno rad.

Zatim je podelila snimak nakon što je izgubila kilograme na kome je otkrila svoju vitku figuru i dodala: - I izgledali ovako.

Ejmi je tada otkrila prvi korak koji je preduzela, a to je promena načina ishrane uz povremeno izbacivanje mesa i namirnica životinjskog porekla.

Post

Stručnjaci su otkrili da ograničavanje obroka na određeni vremenski period svakog dana može pomoći da izgubite težinu.

Prema Bupi, "isprekidani post (IP) je kada duže vreme ne jedete. Nakon toga sledi period normalnog jedenja".

Postoje različiti oblici povremenog posta, od kojih su neki ekstremniji od drugih – pa je preporučljivo da istražite i razgovarate sa svojim lekarom ili drugim zdravstvenim radnikom pre nego što preduzmete bilo kakvu dijetu za mršavljenje, posebno ako imate značajnu težinu ili druge zdravstvene probleme.

Najčešći oblici povremenog posta:

Dijeta 5:2: Unosite samo 500 do 600 kalorija dva dana svake nedelje. Ostalih dana biste jeli normalnu, zdravu i uravnoteženu ishranu sa uobičajenim unosom kalorija.

Dijeta 16:8: Ovo uključuje ishranu tokom osmočasovnog perioda i post od 16 sati. Dakle, mogli biste da jedete od 10 do 18 časova, a zatim da pijete vodu, mleko, čaj ili kafu preostalo vreme.

Ejmin drugi savet je bio jednostavan - Šetaj!

Hodanje

Prema NHS-u, "šetanje je jednostavna, besplatna i jedna od najlakših aktivnosti koja će pomoći postanete energičniji, zdraviji i da smršate".

Posebno brzo hodanje "može vam pomoći da izgradite izdržljivost, sagorete višak kalorija i učinite svoje srce zdravijim". Važno je znati da ne morate da hodate satima, već 10-minutna dnevna šetnja može doprineti preporučenim 150 minuta nedeljnog vežbanja.

Hodanje nije samo fantastično za fizičko, već i mentalno zdravlje. Konačno, Ejmi je objasnila da je poslednja stvar koja joj je pomogla da izgubi kilograme bila da jede u "kalorijskom deficitu".

Deficit kalorija

Trener za ishranu i lični trener za onlajn velnes aplikaciju RVL Sara Bokhart je otkrila da je ključ za gubitak težine bez preteranih ograničenja da razumete kako dijeta funkcioniše.

- Postizanje gubitka masti se svodi na jednu stvar, unos kalorija u kalorijski deficit. Svi imamo energetsku ravnotežu u našim telima koja je vaša dnevna jednačina 'kalorije u odnosu na izlaz kalorija'. Jednostavno rečeno, da biste postigli gubitak masti, potrebno je da unosite manje kalorija nego što ih koristite na dnevnom nivou.

- Kada shvatite svoju dnevni unos kalorija, možete ga uklopiti sa deficitom i mršaviti bez izgladnjivanja.

Ejmin TikTok snimak očigledno je impresionirao mnoge, jer je brzo prikupio neverovatnih 762.500 pregleda. Korisnici društvenih mreža ostali su zapanjeni Ejminim gubitkom težine i zahvalni na njenim savetima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.