SMANJUJE RIZIK OD SRČANIH BOLESTI: Mnogi su zaboravili koliko je ČAJ OD BANANE lekovit! Evo za ŠTA se koristi

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2019, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMANJUJE RIZIK OD SRČANIH BOLESTI: Mnogi su zaboravili koliko je ČAJ OD BANANE lekovit! Evo za ŠTA se koristi

Lekoviti napitak koji će vam obnoviti zdravlje.

Banana je jedna od najpopularnijih voćki koje nam pružaju energiju, a da li ste znali kod kojih sve stanja pomaže čaj od bananae, piše Lovesensa.

Čaj od banane je savršen izvor kalijuma i magnezijuma, odnosno minerala koji su važni za zdravlje srca i kvalitetan san. Takođe, sadrži i vitamin B6 koji jača imunitet i pozitivno utiče na crvena krvna zrnca. Banana čaj sadrži antioksidanse koji se uspešno bore >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << protiv slobodnih radikala i smanjuju rizik od srčanih bolesti, a bogat je i vitaminom C.

Istraživanja dokazuju da zbog prisustva kalijuma čaj od banane sprečava nadimanje stomaka, a savršena kombinacija magnezijuma i kalijuma pomaže kod nesanice. Studije pokazuju da čaj od banane reguliše i nivo šećera u krvi i pozitivno utiče na zdravlje srca.

Čaj se priprema tako što u 500 do 750 ml proključale vode stavite jednu oljuštenu i iseckanu bananu. Smanjite temperaturu i ostavite da ključa od 5 do 10 minuta. Dodajte cimet ili med (po želji). Procedite čaj i uživajte u njegovim blagodetima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.