SIBIRSKI LIMUN - još MOĆNIJI od običnog, a evo kod kojih boljki pomaže

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Dec.2019, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIBIRSKI LIMUN - još MOĆNIJI od "običnog", a evo kod kojih boljki pomaže

Koristi se u lečenju brojnih tegoba.

Sibirski limun je dobio naziv "sibirski" jer može izdržati jako hladne zime i temperaturu od minus 30 stepeni C. Ovaj plod koji spada u porodicu gruma, nazivaju još i gorkom narandžom.

Sibisrki limun je kiselog i pomalo gorkog ukusa, plodovi su okrugli i u početku zeleni, a dozrevanjem postaju žuti.

U odnosu na "običan" limun, sadrži sedam puta veću dozu vitamina C zbog čega prestavlja odlična prirodan lek za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podizanje imuniteta i poželjno ga je dodati u čaj u slučaju prehlade ili gripa.

U narodnoj medicini se koristi kao lek za alergije, a delotvoran je i kod skidanja kilograma, za zdravlje želuca, a ima antialergijska i antivirusna svojstva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.