SASTOJAK NA KOJI ZABORAVLJAMO, A ŠTITI NAS OD VIRUSA: Ovu hranu jedite što češće - odlična je za imunitet

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Nov.2020, 17:16

SASTOJAK NA KOJI ZABORAVLJAMO, A ŠTITI NAS OD VIRUSA: Ovu hranu jedite što češće - odlična je za imunitet

Čuva zdravlje!

Poznato je da vitamin C pomaže u prevenciji prehlada, gripa i virusa, ali jedno drugo jedinjenje može biti vrlo korisno za jačanje imuniteta.

Reč je o Beta-glukanu - polisaharidima koji imaju pozitivno dejstvo na imunitet. Beta glukani se najčešće nalaze u pečurkama i u kvascu, kao i u žitaricama. Rezultati jednog istraživanja pokazala su da redovan unos Beta glukana smanjuje rizik od prelade i ublažava neprijatne simptome prehlade za oko 15 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odsto.

U jednom drugom eksperimentu dokazano je da sportisti koji su uzimali 250 mg Beta glukana imali su 37% manje slučajeva prehlade i gripa.

Ukoliko imate drastičnih problema sa padom imuniteta, možete uzimati i suplemente Beta glukana uz obaveznu konsultaciju sa lekarom.

Kako biste očuvali imunitet tokom jeseni i zime i u sezoni virusa i prehlada, konzumirajte naminrice koje su bogate Beta glukanom:

Napomena: Beta-glukan ne štiti telo direktno od virusa i gripa, ali pomaže da se telo lakše izbori sa infekcijom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.