Ručak za celu porodicu: Zapečena piletina sa povrćem i pirinčem

Izvor: Lepota i zdravlje, 25.Mar.2020, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ručak za celu porodicu: Zapečena piletina sa povrćem i pirinčem

Za ovaj porodični ručak ne treba vam puno vremena, a ukućani će biti oduševljeni. Sa piletinom, pirinačem i povrćem ne možete da pogrešite, pa je ukusan ručak koji će se svima dopasti zagarantovan Zapečena piletina sa povrćem i pirinčem – evo šta vam je sve potrebno. Jela od krompira, posna i mrsna, svakako preukusna Sastojci: 600 g pilećeg belog mesa 100 g dimljene slanine 250 g pirinča 250 g mešavine smrznutog povrća (po vašem izboru) 3 čena belog luka 1 kašičica suvog >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << biljnog začina 1 kašičica karija 1/2 kašičice bibera 1 kašičica slatke začinske paprike 2 jajeta 500 ml pavlake za kuvanje 1 dcl vode 1 kašika parmezana malo suvog peršuna   Napravite sami domaći kvasac (recept) Priprema: Piletinu i slaninu isecite na kockice i stavite da se prži na zagrejanom ulju. Začinite sa suvim biljnim začinom, biberom, karijem i slatkom začinskom paprikom, piše stvarukusa.com. U meso ubacite i zamrznuto povrće, a posle nekog vremena dodajte i beli luk sitno iseckan. Sve vreme mešajte. Dok se to krčka stavite da se pirinač skuva. U veću tepsiju stavite prvo pirinač, pa preko njega meso sa povrćem. Sve to lepo rasporedite. U posudi umutite jaja, dodajte pavlaku za kuvanje i pola čaše vode. Tu smesu prelijte preko mesa, a zatim pospite malo parmezana svuda kao i peršuna. Ubacite u rernu da se peče na 200°C nekih pola sata. Predlog dezerta uz ručak – Mafini sa makom i višnjama Kada želite nešto dovoljno slatko i jako za oporavak od istrošenih kalorija, idealan zalogaj za vas su mafini sa makom i višnjama. Odlična kombinacija, zrna maka koja vam puckaju u zubima i višanja koje kise i teraju vas na još jedan zalogaj. Recept je jednostavan, ne treba vam puno namirnica, a ukus će vas oduševiti. Omiljeni recept detinjstva: Buhtle sa džemom baš kako naše bake prave Za mafine sa makom potrebno je sledeće: 300 g oštrog brašna, 1 prašak za pecivo, 3 kašike mlevenog maka, 125 g putera, 1 vanil šećer, 100 g šećera ako volite slađe kolače možete dodati još 50 g, 4 jajeta, oko1 dl mleka, 200 g očišćenih višanja mogu i one iz zamrzivača kada nemate sveže Originalna italijanska pasta karbonara gotova za 15 minuta! (recept) Pripremu pročitajte OVDE Foto: Guliver/Gettyimages

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.