Izvor: Lepota i zdravlje, 11.Nov.2017, 22:02 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Ručak: Gulaš od bundeve sa kus kusom
Pokušavamo da iskoristimo povrće u vreme sezone jer su tako namirnice najhranljivije. Izabrali smo bundevu kao jedno od jesenjih plodova, a veoma je zdrava, utiče povoljno i na sistem za varenje. Sastojci: 1 srednji crni luk 2 čena belog luka 1 kašičica svežeg đumbira, sitno rendanog 1,5 kašičica mlevenog kumina 1 kašičica mlevenog korijandera ¼ kašičice ljute paprike, opciono malo rendanog muskatnog oraščića 1 štapić cimeta 1 konzerva paradajz pelata od 400 g 500 ml povrtne >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << supe oko 700 g bundeve, očišćene 2 kašike suvog grožđa so po ukusu, svež peršun 300 g kus kusa 300 g vode 2 kašike maslinovog ulja 1/2 kašičice soli Pripema: Gulaš: U šerpi propržite crni luk, pa onda dodajte beli luk, đumbir i mešavinu začina. Pržite dok se masa ne sjedini. Dodajte paradajz, promešajte i krčkajte oko 5 minuta. Dodajte bundevu, suvo grožđe i supu. Posolite po ukusu i ostavite da se krčka na srednjoj vatri dok bundeva ne omekša, oko 15-20 minuta. Kus kus: U šerpu sipajate vodu za kus kus, dodajte so i ulje. Pustite da proključa pa dodajte kus kus. Poklopite, ugasite ringlu i ostavite oko 5 minuta da kus kus nabubri. Probajte, ako je tvrd dodajte još malo vode. Višljuškom promešajte kus kus. Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu! Foto: stocksnap A.G.
Nastavak na Lepota i zdravlje...