Izvor: Lepota i zdravlje, 21.Mar.2015, 13:19 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Rolnice od patlidžana
Za 12 rolnica Potrebno je: - 3 duguljasta patlidžana pravilnog oblika, 2 kašike maslinovog ulja, 6 sušenih paradajza iz ulja, 15 g seckanog bosiljka i još kašičica za posipanje, 50 g preprženih pinjola, 3 fileta slanih sardela, 1,5 kašika hladno ceđenog maslinovog ulja, 10 režnjeva pršute, 2 x 125 g mocarele. Priprema: - Patlidžan uzdužno isecite na režnjeve debljine oko 5 mm, a zatim mu oštrim nožem odstranite koru i premažite svaki režanj maslinovim uljem. - Zagrejte rebrasti tučani tiganj na jakoj vatri, a potom na njemu ispecite režnjeve patlidžana (po tri minuta sa svake strane). Ako nemate rebrasti tiganj, upotrebite električni roštilj. - Pečeni patližan ostavite da se ohladi. - Sušeni paradajz, bosiljak, pinjole, slane sardele i maslinovo ulje sameljite u blenderu kako biste dobili finu pastu. Začinite sveže mlevenim biberom i promešajte. - Svaku traku patlidžana prekrijte režnjem pršuta i premažite sa malo pripremljene paste. - Na jedan kraj stavite komadić-dva mocarele i malo seckanog bosiljka, urolajte i pričvrstite čačkalicom. Odmah poslužite. * Na italijanskom, ovo predjelo zove se ”involtini”, a savršeno se kombinuje uz rashlađeno belo vino. Specijalitet najpoznatijeg kuvara na svetu – Džejmija Olivera. Foto: Jamie magazine
Nastavak na Lepota i zdravlje...
Specijalitet Džejmija Olivera: Rolnice od patlidžana
Izvor: Svet, 21.Mar.2015
Za 12 rolnica. Potrebno je:. – 3 duguljasta patlidžana pravilnog oblika, 2 kašike maslinovog ulja, 6 sušenih paradajza iz ulja, 15 g seckanog bosiljka i još kašičica za posipanje, 50 g preprženih pinjola, 3 fileta slanih sardela, 1,5 kašika hladno ceđenog maslinovog ulja, 10 režnjeva pršute,...