Rezultati su brzo vidljivi: Trener otkriva vežbe koje će vam pomoći da se zauvek rešite podbratka

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 14:15

Rezultati su brzo vidljivi: Trener otkriva vežbe koje će vam pomoći da se zauvek rešite podbratka

Da li vas muči podbradak i želeli biste da ga se rešite?

Mnogi ljudi brinu samo o jednoj stvari kada se fotkaju, a to je da im se ne vidi podbradak. Zauzimaju više različitih uglova, zatežu vilicu i koriste ostale trikove.

Personalni trener Adam Kardona otkriva da postoje jednostavne vežbe koje prirodno mogu da

"pomognu u gubitku viška masnoća oko brade i vrata", prenosi Newsweek.

"Iako je podbradak često povezan sa viškom kilograma, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << često je to posledica genetike. Ponekad je čak i slučaj da imate opuštenu kožu zbog brzog gubitka težine ili starenja. Vežbanje i ishrana mogu biti odlične metode za rešavanje ovog problema", objasnio je Adam.

U nastavku vam predstavljamo 3 vežbe koje će vam pomoći da izgubite podbradak:

Istezanje brade ka nebu

Prva vežba koju Cardona preporučuje za oblikovanje brade i vilice zove se istezanje brade ka nebu. Ovaj potez uključuje podizanje lica do plafona i zadržavanje poze nekoliko sekundi svaki put.

"Vežba istezanja brade ka nebu je efikasan način da stimulišete mišiće vrata i vilice i trebalo bi da je radite 10 do 20 puta dnevno", rekao je Kardona.

„Stojite pravo ili sedite uspravno, a zatim zabacite glavu unazad, usmeravajući pogled ka plafonu. Pažljivo gurnite donju vilicu u pravcu nagore, prema plafonu. Zadržite ovu pozu i brojite do 10“, objašnjava.

Zavijanje na Mesec

Iako bi ova druga vežba mogla da zvuči neobično, vredi je isprobati. Kada završite nekoliko ponavljanja istezanja brade ka nebu, možete da pređete na položaj "zavijanje na Meseca".

"Ovo je vežba koja može da oblikuje vašu bradu pomeranjem vrata i vilice. Ovu počinjete gledajući napred, neutralnim položajem glave i ramena", rekao je lični trener.

"Zatim nagnite glavu unazad i pogledajte prema plafonu, kada stignete tamo, gurnite donji deo vilice napred, zadržite 10 sekundi, a zatim se opustite i vratite u početnu poziciju. Ponovite ovo nekoliko puta", objasnio je.

Razvlačenje lava koji riče

"Razvlačenje lava koji riče može efikasno da oblikuje vašu bradu i preporučuje se da se izvodi 10 do 20 puta dnevno", rekao je on.

Započnite vežbu tako što ćete otvoriti usta što je moguće šire i ispružiti jezik do njegove maksimalne dužine. Zadržite ovu poziciju u trajanju od 10 sekundi, a zatim se vratite u početno stanje i ponovo pokrenite.

Za najbolje rezultate, Kardona predlaže da se vežbe rade više puta dnevno šest dana u nedelji, a možete smanjiti izgled dvostruke brade bez hirurškog noža na vidiku.

"Ovo bi trebalo da radite najmanje nekoliko puta nedeljno, a maksimalno nekoliko puta dnevno. Ali uvek dajte sebi jedan slobodan dan nedeljno da biste dozvolili da se mišići oporave i sprečite prekomerni trening", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.