Rešenja na dohvat ruke: Ove grupe namirnica su prirodni laksativi

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Mar.2020, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešenja na dohvat ruke: Ove grupe namirnica su prirodni laksativi

Sprečite probleme.

Zdravlje probavnog trakta možete čuvati i uz pomoć zdravih namirnica koje deluju kao prirodni laksativi. One vam mogu pomoći da izbegnete probleme poput zatvora i osigurate redovnu stolicu, a samim time ćete izbeći i korišćenje farmaceutskih proizvoda koji omogućuju pražnjenje creva.

Ova grickalica sadrži magnezijum i vlakna koji omekšavaju stolicu.

Jogurt i kefir sadrže probiotike koji pomažu u održavanju zdrave ravnoteže >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bakterija u crevima.

Dodavanje čija ili lanenih semenki jogurtu moglo bi delovati kao laksativna bomba. Naime, ove semenke sadrže mnogo vlakana, što pomaže normalizaciji stolice, a dobar su izvor i omega-3 masnih kiselina, koje igraju ulogu u ublažavanju upala u telu.

Ovo su, baš poput bobičastog voća, namirnice koje su izrazito bogate pektinom.

Ovaj dvojac sadrži i topljiva i netopljiva vlakana, koja pomažu u očvršćivanju vodenaste stolice, podmazuju debelo crevo i tako pospešuju prolazak otpada, a samim time utiču i na zdravlje creva.

Sočno voće poput narandže, grejpa, limuna i limete ne samo da se može pohvali visokim sadržajem vode, što omekšava stolicu i smanjuje nadimanje, nego sadrži i velike količine pektina koji podstiče rad creva.

Jutarnja šoljica užitka ne samo da stimuliše rad vašeg mozga, već i creva. Ipak, prevelika konzumacija kafe bi mogla rezultirati prolivom pa pripazite.

Ovaj fermentisani kupus sadrži veliku količinu probiotika koji pomažu u probavnom procesu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.