Recepti za homemade kozmetiku: Napravite šampon od kajsije

Izvor: Lepota i zdravlje, 15.Avg.2014, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recepti za homemade kozmetiku: Napravite šampon od kajsije

Kozmetika napravljena kod kuće zdravija je od fabričkih preparata za negu kože lica i tela, tvrde stručnjaci, samo treba da nabavite namirnice i izdvojite vreme za pripremu. U vreme bogate ponude voća na pijacama, sami možete da napravite prirodnu masku od breskve, šampon od kajsija ili kupku od đumbira.

Maska od breskve

Potrebni su vam jedna očišćena i na kriške isečena breskva, pola kašičice meda, pola kašičice jogurta i kašičica mleka u prahu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << ako vam je koža suva. Sve zajedno dobro promešajte štapnim mikserom ili u blenderu. Nanesite na lice i posle pola sata isperite hladnom vodom. Ova maska odlično čisti lice i daje mu poseban sjaj.

Šampon od kajsija

Ovaj prirodni preparat oporavlja oštećenu kosu, a priprema se vrlo jednostavno. Pomešajte dva zatvarača običnog šampona, pet oljuštenih kajsija i dve kašičice prirodne kane. Nanesite na mokru kosu i ostavite da deluje desetak minuta, a zatim isperite.

Kupka od đumbira

Šaku narendanog đumbira stavite u gazu i spustite u kadu napunjenu toplom vodom. Posle 15 minuta, uskočite u ovu mirisnu kupku i videćete da ćete uživati kao nikada ranije.

Izvor: novosti.rs, Đ.S.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Prirodna kozmetika godi koži

Izvor: BanjalukaLive.com, 15.Avg.2014

Prirodna kozmetika zdravija je od fabričkih preparata, a u vrijeme bogate ponude na pijacama, sami možete da napravite masku od breskve, šampon od kajsija ili kupku od đumbira. Kozmetika napravljena kod kuće zdravija je od fabričkih preparata za njegu kože lica i tijela, tvrde stručnjaci, samo...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.