Recept za najmekše mekike

Izvor: Lepota i zdravlje, 07.Feb.2024, 12:33

Recept za najmekše mekike

Vazdušaste mekike sa jogurtom su jedna od omiljenih večera naših detinjstava. Ovo je recept za najmekše mekike Mekike su sit obrok koji deca prosto obožavaju! Odlične su kao užina ili večera, uz sir i jogurt, mada se mogu jesti i u slatkoj varijanti. Saveti kako da mekike budu vazdušaste Ako hoćete da vam mekike  budu meke i vazdušaste uvek koristite brašno za dizano testo sa visokim sadržajem glutena koji pomaže u stvaranju vazdušaste teksture. Jako je važno da pravilno pripremite >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << kvasac – neka se aktvira u mleku i koristite ga tek kada postane penušav. Kada zamesite testo, vodite računa da ne dodate previše brašna dok budete razvlačili i sekli testo. Sve to može rezultirati suvim i tvrdim mekikama. Testo za mekike uvek mora da bude meko. I na kraju, ali ne i najmanje važno – ulje za pečenje treba da bude vruće, ali ne i vrelo. Previše visoka temperatura može sprečiti da se unutrašnjoj mekike lepo ispeče. Kako se prave najmekše mekike? Sastojci: 200 ml mleka 1 kašika šećera 30 g kvasca 2 jaja 2 kašike ulja 1 kašičica so 1 kašika šećera 600 g brašna 1/2 kesice praška za pecivo Priprema: Rastvorite kvasac u malo mleka i šećera. Kada kvasac nadođe dodati ostatak mleka, jaja, 2 kašike ulja i brašno. Na kraju dodati so i zamesiti testo Ostaviti testo 30 minuta da naraste pokriveno krpom Naraslo testo razviti na debljinu jednog prsta. Iseći na pravougaonike i proseći po sredini. Mekike se peku u dubokom, zagrejanom ulju. Možete ih jesti sa sirom, jogurtom, ili po želji Prijatno! Angelika Heine/istock/gettyimagesplusThe post Recept za najmekše mekike appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Recept za najmekše mekike

Izvor: Piplmetar.rs, 07.Feb.2024

Vazdušaste mekike sa jogurtom su jedna od omiljenih večera naših detinjstava. Ovo je recept za najmekše mekike. Mekike su sit obrok koji deca prosto obožavaju! Odlične su kao užina ili večera, uz sir i jogurt, mada se mogu jesti i u slatkoj varijanti.. Saveti kako da mekike budu vazdušaste Ako...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.