Izvor: Lepota i zdravlje, 16.Jun.2019, 11:10 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Recept dana: Pita sa trešnjama
Trešnje su mnogima omiljeno voće pa je pravo vreme da napravite ukusnu pitu sa trešnjama, u kojoj će uživati svi članovi vaše porodice. Sve što vam je potrebno je… 350g mekog brašna 230g maslaca 2 kašike šećera 4 kašike hladne vode 1/4 kašičice soli Nadev: 1/2kg trešanja 3 kašike skrobnog brašna 3 kašike šećera Prstohvat cimeta Priprema: Pomešajte brašno i maslac, šećer i so, a na kraju dodajte kašiku hladne vode. Na radnoj površini oblikujte kuglu od testa i podelite >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << je na dva dela. Veći deo treba da bude oko 2/3 reči. Oba dela umotajte u providnu foliju i ostavite ih u frižideru na sat vremena. Trešnje operite i izvadite im košticu. Trešnje stavite u šerpu, nalijte sa malo vode i kuvajte na srednjoj temperaturi oko 10 minuta. Pomešajte skrobno brašno i šećer i dodajte trešnjama. Mešajte par minuta dok se nadev ne zgusne. Dodajte cimet i ostavite sa strane da se ohladi. Rernu zagrejte na 175 stepeni. Veći deo testa razvucite na tanko i obložite kalup za pitu. Manji deo testa takođe razvucite i isecite na trakice debljine 2 cm. Na testo u kalupu nalijte nadev. Trakice izukrštano poređajte preko fila. Pitu pospite šećerom i 45 minuta. Kada se ispeče ostavite je da se ohladi. Poslužite uz kuglu sladoleda od vanile. Foto: @tastebetterfromsratch Sirova poslastica: Torta od malina sa belom čokoladom
Nastavak na Lepota i zdravlje...