Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2020, 09:12 (ažurirano 02.Apr.2020.)
RECEPT ZA BOŽIĆNU ČESNICU: Evo kako se pravi najlepša tradicionalna pogača za Božić
Božićna česnica je neophodna na prazničnoj trpezi, a evo 3 odlična recepta za pripremu tradicionalne pogače!
Sastojci:
Priprema: U malo mlakog mleka rastopiti kvasac. Dodati jedno umućeno jaje. Posoliti i mešati uz postepeno dodavanje brašna i dolivanje preostalog mlakog mleka da bi se dobilo glatko testo.
Nakon što se testo dobro izmesi, pokrite ga čistom krpom i ostavite da naraste. Kad počne da narasta, izručite ga na dasku za mešenje i blago >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << premesite. Testo za česnicu ne treba da naraste potpuno. Oblikujte je kao pogaču i ubacite novčić.
Pecite česnicu u podmazanom plehu. Postoje različiti običaji kad je reč o ukrašavanju - možete je išarati ubodima male grančice ili samo premazati razmućenim jajetom pre pečenja.
Nastavak na SrbijaDanas.com...