RECEPT ZA BOŽIĆNU ČESNICU: Evo kako se pravi najlepša tradicionalna pogača za Božić

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2020, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RECEPT ZA BOŽIĆNU ČESNICU: Evo kako se pravi najlepša tradicionalna pogača za Božić

Božićna česnica je neophodna na prazničnoj trpezi, a evo 3 odlična recepta za pripremu tradicionalne pogače!

Sastojci:

Priprema: U malo mlakog mleka rastopiti kvasac. Dodati jedno umućeno jaje. Posoliti i mešati uz postepeno dodavanje brašna i dolivanje preostalog mlakog mleka da bi se dobilo glatko testo.

Nakon što se testo dobro izmesi, pokrite ga čistom krpom i ostavite da naraste. Kad počne da narasta, izručite ga na dasku za mešenje i blago >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << premesite. Testo za česnicu ne treba da naraste potpuno. Oblikujte je kao pogaču i ubacite novčić.

Pecite česnicu u podmazanom plehu. Postoje različiti običaji kad je reč o ukrašavanju - možete je išarati ubodima male grančice ili samo premazati razmućenim jajetom pre pečenja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.