Punjene pljeskavice sa pršutom i kačkavaljem

Izvor: Lepota i zdravlje, 22.Feb.2024, 12:34

Punjene pljeskavice sa pršutom i kačkavaljem

Punjene pljeskavice su omiljeno jelo sa roštilja, jer spajaju različite teksture i ukuse: mleveno meso sa sirom, povrćem ili mesnim prerađevinama. Recept koji vam donosimo lako se sprema i u običnom tiganju, a zadržava bogatstvo ukusa.  Kako se oblikuju pljeskavice? Najlakše vam je da koristite kulinarsku providnu foliju. Pripremljenu smesu podelite na delove i formirajte kuglice. Na radnu ploču stavite foliju, a potom na nju jednu kuglicu mesa. Pokrijte drugom folijom, a potom pažljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << rastanjite. Za stanjivanje pljeskavica obično se koristi dlan kako biste meso oblikovali konzistentno. 5 saveta za pripremu punjenih pljeskavica Na šta treba da pazite prilikom pripreme pljeskavica? Odabir mesa: Koristite sveže mleveno meso visokog kvaliteta, poput goveđeg ili mešanog goveđeg i svinjskog mesa. Meso treba biti dovoljno masno kako bi pljeskavice bile sočne. Priprema punjenja: Izaberite kvalitetan kačkavalj i pršut. Kačkavalj narendajte ili isecite na tanke šnite, dok pršut možete iseći na manje komade. Ova kombinacija će dodati bogatstvo ukusa i teksture pljeskavicama. Oblikovanje pljeskavica: Kada nafilujete pljeskavice,  pazite da dobro zatvorite ivice kako se punjenje ne bi izlivalo tokom pečenja. Pečenje: Pre nego što stavite pljeskavice na roštilj ili u tiganj, preporučljivo je da ih malo odmorite u frižideru kako bi se sastojci sjedinili i čvrsto držali oblik. Pecite ih na srednje jakoj vatri, okrećući ih jednom ili dva puta dok ne postanu zlatno smeđe boje i potpuno pečene iznutra. Posluživanje: Poslužite punjene pljeskavice sa svežim povrćem, prelivima ili prilogom po želji. Narezani paradajz, krastavci ili listovi zelene salate odlično se slažu uz ove punjene delikatese. Uživajte u sočnom, punom ukusu punjenih pljeskavica sa kačkavaljem i pršutom! Punjene pljeskavice sa prštutom i kačkavaljem Sastojci:  600 g mešanog mlevenog mesa 1 jaje 2 kašike prezle 1 čen mladog luka peršun, so, biber pršut kiseli krastavčići kačkavalj. Priprema punjenih pljeskavica U duboku posudu stavite mleveno meso, pa dodajte začine, jaje i sitno sečen luk. Dobro promešajte. Na kraju dodajte prezle i peršun. Sve sastojke dobro promešajte i ostavite u frižider oko pola sata Od pripremljene smese dlanovima oblikujte tanke pljeskavice. Smeša je dovoljna za osam komada. Na svaku plješkavicu, na jednu polovinu, stavite pršut, kolutiće kiselog krastavca i šnit kačkavalja. Preklopite drugom polovinom pljeskavice i slepite prstima ivice. Pljeskavice pecite u dobro zagrejanom tiganju. PRIJATNO! Halim lotos/istock/gettyimagesplusThe post Punjene pljeskavice sa pršutom i kačkavaljem appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.