Prvi Rurban day, ovog avgusta u Mokrin House-u!

Izvor: Lepota i zdravlje, 09.Avg.2018, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi Rurban day, ovog avgusta u Mokrin House-u!

Iz urbanog u rurbano uz Slavimira Stojanovića, ekipu predstave Jami distrikt i Marčelovu muziku Mokrin House i Reflektor teatar vas pozivaju na prvi Rurban day, na mesto susreta grada i sela, globalnog i lokalnog, urbanog i ruralnog, zakazanog za 22. avgust! Budite deo “Rurban Day”, jedinstvenog događaja festivalskog tipa gde će posetioci i gosti moći da uživaju i aktivno učestvuju u bogatom programu koji čine sadržaji koje povezuje ideja da se aktuelne, savremene i aktivističke teme >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << predstave u jednoj netipičnoj sredini. Početak programa zakazan je za 17 časova i tada ćete imati priliku da pristvujete promociji knjige Singi Lumba i Drvo čarobnih olovaka autora Slavimira Stojanovića, vodećeg srpskog dizajnera. Ova slikovnica je šarena, maštovita, sjajno ilustrovana i dizajnirana knjiga namenjena mališanima uzrasta od 3 do 7 godina. Slikovnica prati avanture devojčice Singi Lumbe, čiji je lik inspirisan Slavimirovom ćerkom Nađom, kojoj je knjiga i posvećena. Nakon toga od 21.00h dvorište Mokrin House-a postaje pozornica na kojoj će se odigrati predstava “Jami distrikt” autorke Minje Bogavac i reditelja Kokana Mladenovića. “Jami distrikt” je jedna od najaktuelnijih i najnagrađivanijih pozorišnih predstava kod nas. Izmišljeno selo Jamena sa tromeđe Srbije, Bosne i Hrvatske tako prvi put dolazi u pravo selo Mokrin. Ovogodišnji Rurban Day se završava koncertom Marka Šelića Marčela, jednog od najkreativnijih autora sa ovih prostora, društvenog aktiviste i “pisca kome se dogodila muzika”, čoveka koji “radi i radi u Beogradu. Živi u svom svetu.” Iz tog grada i tog sveta sada dolazi u Mokrin. Koncert počinje od 22.30. Karte za kompletan program Rurban Day-a su 500 RSD, dok su karte za koncert Marka Šelića Marčela 300 RSD. Karte možete kupiti u Mokrin House-u ili online: https://www.eventbrite.com/e/rurban-day-u-morkin-house-u-promocija-koncert-i-predstava-tickets-48835589563?aff=erellivmlt Promocija knjige otvorena je i besplatna za sve, potrebno je samo da rezervišete svoje mesto na Facebook stranici Mokrni House-a. Vidimo se 22. avgusta na mestu gde ruralni ambijent postaje dom progresivnim i urbanim stvaraocima! Na mestu gde iz urbane faze, smelo prelazimo u rurbanu!

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Slavimir, Marčelo i Kokanov "Jami distrikt" na prvom "Rurban day" u Mokrinu

Izvor: Blic, 10.Avg.2018, 06:47

Prvi jednodnevni festival književnosti, muzike i pozorišta pod nazivom "Rurban day", u okviru kojeg će publika moći da prisustvuje promociji knjige Savimira Stojanovića, da pogleda predstavu "Jami Distrikt" Kokana Mladenovića i da priustvuje koncertu Marčela, biće održan 22. avgusta u Mokrinu,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.