Prste da poližete: Salata sa jagodama na 4 neodoljivo slatka i slana načina

Izvor: Lepota i zdravlje, 14.Jun.2023, 14:02

Prste da poližete: Salata sa jagodama na 4 neodoljivo slatka i slana načina

Jagode su same po sebi vredne čekanja cele godine ali salata sa jagodama je nešto potpuno drugačije i još ukusnije što morate probati (dok ih još ima). Ove neobične kombinacije su provereno fenomenalnog ukusa, a uz to su i vrlo zdrave, pa su idealan obrok zbog god nećete morati da brojite kalorije. Otkrivamo vam 4 najukusnija recepta. Prste da poližete: Salata sa jagodama na 4 neodoljivo slatka i slana načina Salata sa avokadom, jagodama i prelivom od semenki maka Za salatu: 75g baby >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << spanaća 6 svežih jagoda 1 avokado feta sir (po ukusu) 10 badema 1/3 glavice crvenog luka Za preliv: 3 kašike maslinovog ulja 1 kašika meda 1 kašika mlevenog maka pola kašike senfa pola kašičice soli pola kašičice bibera Priprema: U odvojenoj posudi pripremite preliv: pomešajte med, maslinovo ulje i mak. Zatim dodajte senf, biber i so. Količina sastojaka zavise od vaših ličnih preferencija i nisu obavezni u pripremi preliva za salatu. Isecite sastojke neophodne za salatu. Jagode, avokado i feta sir isecite na kockice, a crveni luk na tanke kriške. Bademe isecite na četiri dela ili izblendajte na krupno i dodajte spanać. Seckane sastojke prebacite u tanjir za salatu, pomešajte sa prelivom i poslužite. Salata sa piletinom i jagodama Za salatu: 1 pileće grudi 75g baby spanaća 6 svežih jagoda 1/3 glavice crvenog luka 1 avokado rendani parmezan Za preliv: 1 vezica sveže mirođije 1 češnjak belog luka morska so po ukusu biber po ukusu senf po ukusu sirće po ukusu pola kašike maslinovog ulja Priprema: Pomešajte sastojke namenjene pripremi preliva za salatu. Iseckajte mirođiju i beli luk. Pileći file isecite na šnicle, marinirajte 30 minuta na posebnom tanjiru u polovini preliva za salatu. Drugu polovinu preliva stavite u frižider pre pravljenja salate. Kada je piletina marinirana, zagrejte grill tiganj i sipajte malo maslinovog ulja. Svaku šniclu pecite oko 15 minuta na srednjoj vatri, dok ne dobije zlatno-braon boju. Dok se piletina peče, iseckajte ostale sastojke. Jagode i avokado isecite na kockice, luk na tanke kriške, i dodajte spanać. Gotovu piletinu isecite na trakice i stavite je u tanjir sa ostalim sastojcima. Pospite salatu drugom polovinom preliva i rendanim parmezanom Jagode i račići – egzotična salata Za salatu: pola glavice crvenog luka 300g smrznutih račića 7 svežih jagoda 75g sveže salate po izboru feta sir po ukusu 1 sveži krastavac Za preliv: 3 kašike maslinovog ulja 2 kašike balzamiko sirćeta 2 kašike vode pola kašičice soli pola kašičice bibera Priprema: Pripremite preliv za salatu tako što ćete sve sastojke pomešati u posebnoj posudi. Zagrejte grill tiganj sa malo maslinovog ulja. Stavite oljuštene račiće i pecite ih oko 6 minuta ili dok ne dobije zlatno-braon boju. Dok se račići peku, iseckajte ostale sastojke. Jagode, feta sir i krastavac na kockice, luk na tanke kriške i salatu. Kada se rakovi ispeku, stavite ih u tanjir sa ostalim sastojcima, prelijte prelivom za salatu i izmešajte. Voćna salata Za salatu: 10 svežih jagoda pola pomorandže Za preliv: sok polovine narandže malo limunovog soka 1 kašičica smeđeg šećera Priprema: Prvo je potrebno da isečete pomorandžu na dva dela: jedan deo očistite od kore, a drugi ne. Jagode isecite na kockice, isecite pomorandže bez kore na kriške. Da biste napravili preliv, iscedite sok od pola pomorandže i limuna, a tome dodajte smeđi šećer. Pomešajte kriške jagoda i pomorandže sa prelivom i ostavite u frižideru 20 minuta pre serviranja. Miljana Momirović Anna Puzatykh/GettyImagesPlus, Vezzani Photography/GettyImagesPlus, Candice Bell/GettyImagesPlus, surabhi25/GettyImagesPlusThe post Prste da poližete: Salata sa jagodama na 4 neodoljivo slatka i slana načina appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.