Prste da poližeš: Zdrave mini pice

Izvor: Lepota i zdravlje, 18.Nov.2020, 17:01

Prste da poližeš: Zdrave mini pice

Zdrave mini pice – za ručak, užinu, druženje… Zahvaljujući zdravijim, ponekad čak zaista neočekivanim sastojcima, pica nikada nije bila uzbudljivija, bolja za organizam i ukusnija. Evo koje ukuse vam danas predlažemo. (Pročitaj: Subotnja slatko-kisela čarolija: Ćuretina u sosu od višanja) Zdrave mini pice s paradajz-sosom, mladim zelenišem i hrskavim testom od spelte   Ukupno vreme pripreme: 1 sat Za 4 picete prečnika 15 cm: za 4 osobe 160 ml tople vode 2 ¼ kašičice suvog kvasca 1 >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << kašičica šećera 120 g višenamenskog brašna + za posipanje 100 g speltinog brašna morska so 2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja + 1 kašičica + za premazivanje 450 g paradajza bez ljuske ¼ manje glavice crvenog luka 2 čena belog luka ¼ kašičice suvog origana sveže samleveni crni biber 230 g dimljene mocarele, isečene na tanke komade 1 crvena paprika babura, vrlo sitno iseckana 90 g crnih ili zelenih maslina, isečenih na kolutiće 150 g svežeg mladog spanaća ½ kašičice svežeg soka od limete Priprema: 1. U dubljoj posudi pomešajte vodu, kvasac i šećer i sačekajte dok ne počne da peni (oko 5 minuta). Dodajte obe vrste brašna, 1 ¼ kašičicu soli i 1 kašiku ulja. Mešajte dok se ne formira testo. Prebacite ga na radnu površinu, koju ste malo posuli brašnom i mesite oko 5 minuta. (Pročitaj: Za “cheat day”: Ljubitelji pita neće odoleti ovom jelu!) 2. Premažite unutrašnjost posude uljem i vratite u nju testo. Premažite gornju površinu testa sa još malo ulja i prekrijte posudu čistom kuhinjskom krpom. Ostavite testo na suvom mestu u kuhinji, bez strujanja vazduha, sve dok se ne udvostruči volumen (od 45 minuta do 1 sata). 3. U međuvremenu, zagrejte veliki liveni tiganj na najvišoj temperaturi. Ubacite paradajz, crveni i beli luk. Grilujte, uz povremeno okretanje, od 5 do 7 minuta. 4. Prebacite beli luk na tanjir i sačekajte da se prohladi. Potom ubacite paradajz i crveni luk u procesor, sa belog luka uklonite ljusku, pa dodajte i njega u procesor i miksajte dok ne dobijete finu pastu. 5. Prebacite ovu masu u dublji tiganj i dodajte kašiku ulja i origano. Sačekajte da provri, a onda smanjite temperaturu i kuvajte, uz povremeno mešanje, dok se masa ne zgusne (oko 5 minuta). Sklonite s ringle, posolite i pobiberite. 6. Zagrejte gril na srednjoj temperaturi. Dva lista papira za pečenje pospite brašnom. Podelite testo na četiri kugle pa svaku razvaljajte do prečnika oko 15 cm. Premažite s gornje strane uljem. Pecite na grilu (bez papira za pečenje!) dok s donje strane testo ne očvrsne i ne pojave se tragovi od grila, oko 1 minut. Okrenite pa izgrilujte testo i s druge strane, takođe oko minut. 7. Vratite testo na papir za pečenje i ravnomerno ga premažite pastom od paradajza (ivice ostavite slobodne). Stavite odozgo mocarelu, papriku baburu i masline. Vratite picete na gril, poklopite i pecite dok se sir ne istopi (oko 5 minuta). (Pročitaj: Može i za ručak: Omlet sa spanaćem i parmezanom) 8. Prebacite picete na tanjire. U posudi pomešajte mladi spanać, preostalo ulje i sok od limete, pa smesu poređajte na svaku picu. Odmah servirajte. Prijatno! lepotaizdravlje.rsAlexPro9500/Getty via GuliverThe post Prste da poližeš: Zdrave mini pice appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.