Promene na JEZIKU ukazuju na ZDRAVSTVENE PROBLEME! Posebno obrati PAŽNJU ukoliko imaš BRAZDE na NOKTIMA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2021, 09:09

Promene na JEZIKU ukazuju na ZDRAVSTVENE PROBLEME! Posebno obrati PAŽNJU ukoliko imaš BRAZDE na NOKTIMA!

Signali tela zbog kojih treba odmah reagovati!

Redovan pregled kako biste ustanovili da li je sa vašim zdravljem sve u redu se podrazumeva. U međuvremenu dok ne dođe vreme za naredne pretrage obratite pažnju na signale koje vam telo šalje, kao i na promene na telu koje mogu ukazati na ozbiljnije zdravstvene probleme. U svakom slučaju ukloliko primetite bilo koju od navedenih promena, obratite se lekaru kako biste bili sigurni da li je sve u redu.

Jezik mora biti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << crvenkasto-ružičast.

Nije dobro ukoliko je jezik smeđ ili beo, što može ukazivati na neku bakterijsku infekciju ili na dehidrataciju organizma.

Kod očiju obratite pažnju na beonjače. 

Beonjače moraju biti bele, a kapci glatki i ujednačene boje. Crvene beonjače ukazuju na iritaciju, preosetljivost ili suvoću oka, što može biti i posledica predugog gledanja u ekran. Crvenilo u rubu oko ukazuje na infekciju, a žute beonjaće na probleme sa jetrom.

Usne, blago ružičaste.

Ukoliko su usne bele, to može ukazivati na nedostatak gvožđa, a ukoliko se javljaju ranice na rubovima, one ukazuju na nedostatak vitamina B12.

Obrve, moraju biti ujednačene celom dužinom.

Ukoliko su obrve na nekim mestima proređene posebno na krajevima, to može ukazati na probleme sa štitnom žlezdom.

Nokti, moraju biti glatki, čvrsti i u boji kože.

Zelene promene na noktima ukazuju na infekciju, a plave na probleme sa cirkulacijiom. Brazde ili tačke ukazuju na nedostatak vitamina i hranljivih materija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.