Predlog za ručak: Turski đuveč

Izvor: Lepota i zdravlje, 24.Sep.2015, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog za ručak: Turski đuveč

Foto: Dobra hrana Sastojci: - 3 pileća bataka sa karabatacima - 1 glavica crnog luka - 1 plavi patlidžan srednje veličine - 1 crvena paprika - 1 zelena paprika - 4 veća paradajza - 150 g polutrajne kobasice - 2 čena belog luka - 2 kašike ajvara - 5 dl pileće supe - 60 g pirinča, ulje - mešavina začina, biber Priprema: 1. Batake odvojiti od karabataka i začiniti po ukusu. 2. Crni luk iseći na kockice, crvenu i zelenu papriku očistiti i iseći na krupnije kocke. 3. Plavi patlidžan oguliti >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << i iseći na kocke, paradajz za kriške, a beli luk što sitnije iseckati. Polutrajnu kobasicu iseći na kolutove. 4. Na malo ulja propržiti piletinu sa svih strana da porumeni. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući pileću supu po potrebi dok piletina ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Zatim batake izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom. 5. Na masnoći od mesa propržiti crni i beli luk, a zatim dodati papriku i patlidžan te i njih kratko propržiti. 6. Potom dodati paradajz, pirinač i začine po ukusu te nastaviti sa dinstanjem dok pirinač ne omekša (po potrebi dolivati malo supe). 7. Pred kraj kuvanja dodati polutrajnu kobasicu i ajvar, vratiti batake i sve zajedno kratko prokuvati.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.