Predlog za ručak: Skuša na mediteranski način

Izvor: Lepota i zdravlje, 29.Maj.2016, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog za ručak: Skuša na mediteranski način

Foto: Dobra hrana Sastojci: – 700 g fileta skuše Za marinadu: – 2 dl maslinovog ulja – 1 dl belog vina – 4 čena belog luka – 1 limun – svež ruzmarin – mešavina začina Za prilog: – 600 g krompira – 1 veza blitve – 3 kašike jabukovog sirćeta – 1 dl maslinovog ulja – 3 čena belog luka – so, biber Priprema: 1. Pripremiti marinadu. Sjediniti maslinovo ulje, belo vino, sok i rendanu koru limuna, pasirani beli luk, seckani ruzmarin i začine po ukusu. 2. Marinadom preliti >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << filete skuše, pa ih ostaviti da miruju u frižideru 60 min. nakon toga ih ocediti i ispeći na roštilju. Prilog: 1. Krompir zajedno sa ljuskom obariti, a zatim oguliti i iseći na kolutove. Blitvu izblanširati i iseći na krupnije komade, beli luk ispasirati. 2. Sjediniti krompir, blitvu i beli luk, pa preliti maslinovim uljem i sirćetom. Dodati začine po ukusu i polako promešati. 3. Skušu poslužiti uz prilog od krompira.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.